Superettan Playoff

Östersunds FK spelar i superettan även 2023.
Laget vann kvalrysaren mot Falkenbergs FF med sammanlagt 3-1.
- Det är fantastiskt, säger ÖFK-tränaren Magnus Powell i Expressen.

På söndagen avgjordes kvalmötet mellan Östersunds FK, som lever under konkurshot, och Falkenbergs FF. Lagen spelade om en plats i superettan nästa säsong. Första kvalmatchen lagen emellan slutade 1-1.

FFF var närmast ett ledningsmål i den första halvleken då Taylor Silverholt prickade stolpen ett par minuter före paus, men ställningen i halvtid var 0-0.

- Matchbilden var som vi förväntade oss. Vi är starka hemma. Vi måste trycka på ännu mer och ta vara på omställningarna vi har, sa André Österholm i Expressens sändning i paus.

- Vi gör det bra, men behöver vara lite noggrannare när vi vinner bollen, sa FFF:s Adam Eriksson i samma sändning.

I den andra halvleken fortsatte bortalaget i Östersund att skapa chanser, men det var ÖFK som tog ledningen dryga 20 minuter in i den andra akten.

Precis som i den sista superettan-omgången var det Simon Kroon som blev målskytt. Även den här gången på straff. En straff som Tobias Karlsson orsakade.

ÖFK utökade dessutom sin ledning. Med ungefär 20 minuter kvar av ordinarie tid nickade Ludvig Fritzson in 2-0.

Det räckte för att ÖFK skulle knipa segern i matchen och kvalrysaren. Dubbelmötet slutade totalt 3-1 och Östersunds FK kommer att spela i superettan 2023 medan Falkenbergs FF får sikta in sig på ytterligare en säsong i division 1.

- Det är klart det är otroligt tungt, ett antiklimax att spela sista matchen. Eufori eller tragik eller vad man ska kalla det, nu blev det det sistnämnda. Det är klart det är otroligt tungt, säger FFF-tränaren Christoffer Andersson efter matchen i Expressens sändning.