Skövde AIK stormar mot superettan - cykelspark bakom storseger

Superettan Playoff

Skövde AIK vann med hela 3-0 hemma mot Akropolis efter en läcker cykelspark från Viktor Granath.
Nu har SAIK skaffat sig ett drömläge att spela i superettan nästa år.
- Det var den första i livet och den satt. Helt otroligt, säger Granath till Expressen.

Skövde AIK slutade tvåa i ettan södra i år efter dramatik i slutomgången. Under torsdagen ställdes SAIK hemma mot Akropolis, som slutade på 13:e plats i superettan, i det första kvalmötet av två mellan lagen.

Första halvlek såg länge ut att sluta mållös på Södermalms IP:s konstgräs. Då klev Viktor Granath fram. Med ryggen mot målet trixade Skövdes skyttekung (24 mål i seriespelet i år) upp bollen till sig själv innan han bjöd på en vacker cykelspark som letade sig in i nät till 1-0.

- Det fanns bara en sak att göra och det var en "bissa". Det var den första i livet och den satt. Helt otroligt, sa Granath till Expressen i halvtid.

Direkt i andra halvlek utökade Daniel Ask till 2-0 för Skövde efter en bjudning i Akropolis-försvaret som gav Ask öppet mål. I den 59:e minuten fastställde Elias Lindell slutresultatet till 3-0, vilket ger Skövde ett drömläge inför returen i Stockholm på söndag.