Sundsvall vann Norrlandsderbyt - efter dråpligt misstag av Östersund

Läge såg Norrlandsderbyt mellan Gif Sundsvall och Östersunds FK ut att bli mållöst.
Då bjöd gästerna Pontus Engblom på ett friläge - som han satt segermålet 1-0 på.
- Det är en klassisk premiär, där individuella misstag avgör, säger Engblom till Discovery+.

Under påskafton var det dags att sparka igång superettan-säsongen 2024. Och säsongen började inte med vilken match som helst, utan med ett Norrlandsderby mellan Gif Sundsvall och Östersunds FK.

Matchen var sedan endast två minuter gammal när ett inspel från Ahmed Bonnah, efter mycket om och men, letade sig fram till Simon Kroon framför mål. ÖFK-kaptenen gick på direktavslut med yttersidan, men fick se bollen smita precis utanför den bortre stolpen.

Sundsvalls första målchans kom efter dryga 20 minuter på matchklockan, när ett inlägg nickades ner på fötterna på Pontus Engblom. I sista sekund hann en försvarare mellan för att avvärja Gif-kaptenens avslut och 0-0 stod sig alltjämt.

I den andra halvleken var Östersund lite farligare. Gästerna kom till lägen lite oftare, och kändes överlag lite vassare.

Men ibland är inte fotboll logisk.

På tilläggstid i den andra halvleken snappade Pontus Engblom upp en misslyckad hemåtpassning och satte segermålet i den 94:e minuten.

En rejäl bjudning av gästerna, som säkrade derbysegern åt Giffarna.

- Det känns otroligt skönt. En jämn match och en klassisk premiär, mycket fram och tillbaka utan speciellt mycket målchanser. Sedan blir det ett individuellt misstag som avgör. Det känns otroligt skönt att vinna den här matchen, säger Pontus Engblom till Discovery+.

Desto dystrare miner var det i Östersund:

Vi spelade bra och dominerade stora delar av matchen. Det här var en av fotbollens tuffa läxor. Om du inte tar dina chanser så blir du straffad. Det här är en riktigt tuff förlust, säger Jamie Hopcutt.

Sundsvall: Olsson - Oppong, Lindgren, Svanberg - Forsberg, Manchón, Hudu, Olsson - Finey, Engblom, Nordh.

Östersund: Otieno - Hedenquist, Suljic, Jablinski, Adjoumani - Sporrong, Brenton -Musolitin, Kroon, Perry - Bonnah.