Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF bekräftar - inget ärende mot Lundevall och HBK: "Finns inget ärende att avsluta"

Superettan

Simon Lundevalls flytt till HBK uppavs ha skett på felaktiga grunder.
Nu bekräftar Svenska Fotbollförbundet att inget ärende väckts i fallet. 
- Vi har inte fått in någon anmälan från någon förening och inte heller från Svenska Fotbollförbundet, säger Jeanette Green Jeppsonpå förbundets juridikavdelning, till HP.

Foto: Bildbyrån.

Aftonbladet uppgav nyligen att Simon Lundevalls övergång till Halmstads BK kan ha skett på felaktiga grunder, och att HBK i värsta fall kan bli av med sex poäng. Aftonbladet skrev att Lundevalls kontrakt med den grekiska klubben Volos bröts försent, den 10 september, då spelare behövde vara kontraktslösa den 25 augusti i år för att utnyttja dispensen om att skriva på för en ny klubb i september i Sverige. 

Halmstad, å sin sida, hävdade att Lundevall inte var registrerad av Volos i Grekland. Superettan-laget menade därför att klubben följt Svenska Fotbollförbundets krav och fått klartecken från det indiska fotbollsförbundet - då Lundevall enligt HBK senast var registrerad för den indiska klubben NorthEast United.

ANNONS

Nu meddelar i sin tur Jeanette Green Jeppson, på förbundets juridikavdelning, att det inte kommit in någon anmälan mot Lundevall och HBK.

- Vi har inte fått in någon anmälan från någon förening och inte heller från Svenska Fotbollförbundet. Så eftersom det aldrig har startats något ärende finns det heller inget att avsluta, säger hon till Hallandsposten.

Halmstads BK är placerat på andraplats i superettan. 

Publicerad 2020-10-27 kl 19:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto