Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TFF svarar - efter Mjällbys nya deal: "Finns med på samma nivåer"

Superettan

Mellby Gård är ny huvudsponsor till Mjällby AIF. 
Det påverkar inte TFF - som i flera år haft bolaget som partner - menar Mattias Kronvall. 
- TFF finns med på samma nivåer som tidigare, säger klubbdirektören till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Mellby Gård har i flera år sponsrat superettan-klubben Trelleborgs FF, och för fyra år sedan kunde Fotbollskanalen berätta att bolaget satsar ytterligare på att ta tillbaka TFF till allsvenskan med 50 miljoner kronor till Skåneklubben över tid (fem till tio år) utöver den ordinarie sponsringen. TFF har därmed under de senaste åren fått mer pengar att röra sig med, men har samtidigt ännu inte lyckats ta sig tillbaka till svensk fotbolls finrum. 

Under torsdagen blev det klart att Mellby Gård även går in med pengar i en annan förening - Mjällby AIF - som redan spelar i allsvenskan. Blekingeklubben gick ut med att Mellby Gård är ny huvudsponsor, och att samarbetet är det överlägset största i föreningens historia.

Annons

Hur påverkar då Mellby Gårds nya samarbete TFF? Inte på något sätt, menar klubbdirektören Mattias Kronvall.

- Det är bara jätteroligt. Mellby Gård syns hos andra föreningar, precis som andra företag syns hos andra föreningar. Det är också roligt för Mjällby. Mellby Gård har stark koppling till oss båda, utifrån företaget och familjen. Vi har fått full information från dag ett gällande att de tittat på att gå in. Det är jättepositivt, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Samarbetet mellan TFF och Mellby Gård fortskrider med samma förutsättningar som innan på exakt samma sätt. Det påverkas inte överhuvudtaget. De adderar fler föreningar, precis som de är inne i FC Rosengård. Det är naturligt. De är starkt förknippade med oss, men gör också mycket annat.

Finns det en oro över mindre pengar till TFF framöver?

Annons
- Nej, utifrån samtalen vi har haft adderar de bara en till. TFF finns med på samma nivåer som tidigare. 

Då finns det inga negativa aspekter med detta för er del?
-
 Nej, det är bara positivt för alla parter att stora företag engagerar sig i olika klubbar på olika sätt. De har gjort det bra och har anknytningar. 

Kronvall menar vidare att det kan bli mer samarbete mellan klubbarna framöver.

- Ja, det kan det absolut leda till. Vi har en god dialog på en del olika positioner i dag, och med en stark gemensam huvudpartner kan det stärkas ytterligare. 

Vad skulle det kunna vara för samarbete mellan klubbarna?
- Det går ju att göra på olika sätt. Vi är lika som föreningar i mindre kommuner och orter. Mjällby har lyckats väldigt väl sedan de kom upp i eliten igen, och har fått skjuts på unga spelare. Där försöker vi också förflytta oss. Vi har pendlat lite, men vi är lika som föreningar och de har gjort många bra saker som vi tillsammans kan titta på. 

Annons
Publicerad 2023-12-07 kl 19:14

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto