TV: Brommapojkarna tog tre poäng hemma mot Halmstad efter gästernas tidiga utvisning

Brommapojkarna forsätter vara starka hemma på Grimsta.
Under lördagen besegrade man serieledarna Halmstad och nu knappar BP in på HBK i toppen av tabellen.

1:23

Gustav Sandberg Magnusson förlängde med BP inför avspark, sedan gick BP ut och säkrade tre poäng mot Halmstad.

Taulant Parallangaj fick chansen från start för första gången, i superettan. Men det blev bara en halvtimmes spel för den unge försvararen. Han visade ut efter att ha rivit ner Nikola Vasic som var på väg igenom i ett friläge.

Frisparken därpå förvaltade Marijan Cosic på ett vackert sätt när han gav BP ledningen. Bara några få minuter senare fick hemmalaget straff och den satte Nikola Vasic i mål fram till 2-0.

Men det skulle bli nerv i matchen trots en man mer och tvåmålsledning för hemmalaget efter 38 minuters spel.

Med knappa kvarten kvar att spela fick Joel Allanson på en fin träff utanför straffområdet dit bollen hade studsat efter en hörna och reduceringen var ett faktum.

Närmare än så kom dock aldrig Halmstad utan BP vann och fortsätter att imponera, framförallt hemma på Grimsta där man ännu inte förlorat så här långt den här säsongen.

BP: Olsson - T. Bergvall, Abrahamsson, Sögaard, Krusnell - Leach Holm, Sandberg Magnusson, Odefalk - Pettersson, Vasic, Cosic.

Halmstad: Nilsson - Parallangaj, Baffo, Johansson, Boakye - Karlsson, Allansson, Svedberg, Ahlstrand - Karim, Johansson