TV: Ex-hammarbyaren Laitinen efter segern: Inte det bästa spelet

Det blev förlust för Hammarby i premiären i Superettan. Assyriska vann med 1-0.

Förväntade toppduon Assyriska och Hammarby drabbade samman direkt i Superettan. Och inför en entusiastisk hemmapublik — och en hel del Bajenfans — vann Södertäljelaget med 1-0.

Hammarbys nygamla nyförvärvet Björn Runström hade öppet läge att göra 1-0 redan i tredje minuten, men sköt rakt på Assyriskas målvakt Oscar Berglund.

I stället var det Assyriskas nykomling Jones Kusi-Asare som hittade rätt. Hans 1-0-mål i nionde minuten blev matchens enda. Nahir Besaras skottförsök blev en perfekt passning till Kusi-Asare, som stötte in bollen från nära håll.

Minuten efteråt sköt Andreas Dahl en frispark som tog klockrent i stolpen hos Berglund. Det var det närmaste kvittering som Hammarby kom.

- Det var väl inte det bästa spelet, mycket nerver, lite ytor. Men det var nog ganska spännande ändå, sade Haris Laitinen, ex-hammarbyiten som låg bakom väldigt mycket framåt hos Assyriska.

Publicerad 2011-04-11 kl 21:48