TV: Gais föll stort efter utvisning - Orovic rasande: "Aldrig sett en sämre domarinsats"

Gais föll med 3-0 mot Brage i superettan.
- En sämre domarinsats har jag fan aldrig sett i mitt liv, säger Gais-tränaren Bosko Orovic enligt GP

GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG

Gais tog i eftermiddag emot Brage på Bravida Arena i superettan. Det blev en tuff match för Göteborgslaget med insläppt mål efter 23 minuter till 1-0. Gais hade flera chanser för kvittering i första halvlek, bland annat när Kalle Bohm tryckte in 1-1, men målet blev bortdömt för offside. Det ledde till att första halvlek slutade med ledning för bortalaget.

Tidigt i andra halvlek förändrades förutsättningarna.

Gais-målvakten Marko Johansson blev redan i första halvlek varnad efter stor irritation och tumult i straffområdet. Brage-anfallaren Christian Kouakou fullföljde en satsning mot målvakten som sedan blev irriterad och greppade tag i anfallarens tröja som svarade med att falla till marken.

I den 59:e minuten var det dags igen och Johansson fick syna sitt andra gula kort efter protest mot att domaren tog beslut om att han stötte ut bollen över sidlinjen till hörna, vilket målvakten protesterade mot genom att bland annat höja ena näven i luften.

Brage kunde därefter glida ifrån och vann till slut matchen med 3-0. Detta efter mål av Benjamin Hjertstrand och Christian Kouakou inom loppet av fyra minuter i andra halvlek.

Efter matchens slut, så var Gais-tränaren Bosko Orovic vansinnig över att Johansson blev utvisad. Han meddelade att Gais kommer att överklaga målvaktens utvisning.

- En sämre domarinsats har jag fan aldrig sett i mitt liv. Vi har en målvakt som blir stämplad på armen och gör en reaktion. Killen (Kouakou) kastar sig, det är väldigt tydligt på bilderna efteråt. Vår målvakt får gult kort - för att han blev stämplad, säger Orovic under presskonferensen enligt GP.

- I den andra momentet reagerar han. Han tycker att bollen är inne på plan. Han får sitt andra gula kort. Jag tycker att det är beklämmande dåligt, fortsätter han.

För GP berättade domaren Robert Daradic om hur han ser på att Johansson blev utvisad. Han menar att den andra situationen handlade om "olämpligt uppträdande genom hans reaktion" mot den assisterande domaren.

- Det är ett olämpligt uppträdande genom hans reaktion mot min assisterande. Han har redan en varning innan och reaktionen som uppstår efter bollen har varit ute på kortlinjen, dels verbalt skriker och dels gör en kraftig gest. Det har domarkommittén sagt till oss att det ska bestraffas, säger Daradic till tidningen.

Daradic berättade vidare för tidningen att Johansson, vid den första situationen, blev varnad för att han knuffade ner Kouakou och att det i det läget inte spelade någon roll att Kouakou förstärkte i situationen. Han berättade att han valde att varna Johansson för att han startade det som sedan blev en "masskonfrontation".

-
-
Publicerad 2019-04-19 kl 18:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.