TV: Hammarby spelade ut succélaget: Roligaste jag varit med om

Hammarby hade inga problem mot Husqvarna hemma på Tele2 Arena. Seger med 3-1 och total dominans tar laget upp på tredjeplats.

Det började bra för Hammarby när ett fint anfall efter en dryg kvarts spel gav Erik Israelsson chanasen. Han chippade över en utrusande målvakt och bollen var på väg in i mål, men där fanns också en försvarare så för att ta det säkra före det osäkra stormade Fredrik Torsteinbö fram och knoppade in 1-0. Bara fem minuter senare fick Husqvarna straff. Robin Cederberg satte den men fick slå om den. Domaren hade ännu inte blåst i pipan. Det verkade dock inte störa Cederberg. Han slog en kopia av den första straffen till 1-1.

Hammarby höll kvar greppet om matchen och med tio minuter kvar fick man också utdelning. Kennedy Bakircioglu måttade från straffområdeskanten och sköt, via ett försvarande ben, bollen in i nätgaveln till 2-1.

Husqvarna, som inför matchen mycket överraskande låg trea i superettan efter en drömstart på serien, fick knappt låna bollen och med kvarten kvar av matchen smekte Pablo Piñones-Arce in 3-1 för Hammarby i en båge över målvakten.
- Vi kontrollerar matchen som vi ofta gör på hemmaplan. I dag kan vi avgöra det också, sa han till TV4.
- Det är bara att gå ut och njuta varje gång. Den dagen jag inte har kul längre lägger jag av men det här är det roligaste jag någonsin varit med om, sade han.

Publicerad 2014-05-12 kl 21:53