TV: Värnamo besegrade AFC – har säkrat historiskt allsvenskt kontrakt

Värnamo är klara för spel i allsvenskan 2022.
Detta sedan de besegrade AFC Eskilstuna med 2-0.
- Vem hade förväntat sig det här i början av säsongen?, säger Francis de Vries i Discovery+.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan

Värnamo, så väl som AFC Eskilstuna, hade koll på förutsättningarna inför matchen. Seger för gästande Värnamo och allsvenska kontraktet var klart.

Då blev topplaget snäppet för svåra för bottenlaget AFC. Hemmalaget bjöd på ett par lägen i inledningen, men det var till slut Värnamo som stod för alla mål i matchen.

Efter knappa halvtimmen fick Värnamo en frispark i bra läge. Den slogs som ett inlägg, och efter att bollen studsade runt något hamnade den hos Francis de Vries. Han stod omarkerad vid straffpunkten och kunde därifrån placera in 1-0.

- Toppenläge att göra mål. Jag har fått höra det länge: ”När kommer målet?”. Väldigt kul och viktigt för laget, säger målskytten i Discovery+.

Knappt tio minuter kom ett till mål, även då i en liknande situation. Efter en offensiv frispark hittade Victor Larsson rätt.

Andra halvlek blev något lugnande, där Värnamo fokuserade mer på att behålla sin ledning. I slutminuterna hade AFC några av sina vassaste stunder i matchen, där de fick fler hörnor. Men Värnamo stod emot, och slutresultatet i matchen blev 2-0.

Värnamo har nu tio poäng ner till Helsingborgs IF på tredjeplats, och det är därmed inte längre möjligt för två lag att gå förbi. Med tre omgångar kvar att spela är laget klara för allsvenskan, för första gången i klubbens historia.

- Det känns bara tomt, man är helt slut. Det var långa sista minuter, men jag är glad, säger Jonas Thern i Discovery+.

- Jag är ganska glad jag också, skämtar tränaren Robin Asterhed och lägger till:

- Ja nu jävlar, nu kommer vi!

Glatt var det även i spelartruppen, som firade båda själva och med publiken efter segern. De fick också guldhattar och tröjor med texten "Allsvenskan 2022".

- Det är helt fantastiskt. Så jävla gott att avgöra själva, med tre omgångar kvar. Man vågade inte hoppas att vi skulle avgöra i dag, men jävlar vad starka vi är. Vi har sådan bredd i den här truppen och kärlek, och ja. Så jävla underbart, säger Freddy Winsth i Discvoery+.

För AFC är det betydligt tyngre. De befinner sig på en tolfteplats, med en poäng ner till kvalplats.

AFC Eskilstuna: Wolters - Fors, Melki, Tihi, Chaouche, Rafael - Alsanati, Takahashi, Lushaku - Götesson - Coffey

IFK Värnamo: Vaitsiakhovich - Wintsh, Eriksson, Andersson, de Vries - Brendon, Kenndal, Wenderson - Johansson, Becirovic, Uddenäs