Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Utredning om matchfixning i superettan läggs ner

Foto: Bildbyrån

Polisen hade misstankar om matchfixning i samband med mötet mellan Norrby och Dalkurd.
Men nu läggs utredningen ner.
- Vi har inte kommit fram till någon person eller personer som går att identifiera och som möjligtvis kan vara aktuella för åtal, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Det var den 20 augusti som Dalkurd vann med 3-0 borta mot Norrby på Borås Arena. Dagen efter meddelade Svenska Spel att de utredde matchen för matchfixning och senare startade även Svenska Fotbollförbundet en utredning. Den utredningen lämnades över till Polisen som startade en förundersökning. Men nu läggs ärendet ner, vilket Borås Tidning var först med att rapporter.

Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten, förklarar beslutet:

- Vi kommer inte vidare, vi har gjort allt som går att göra. Och vi behöver mer information. Vi behöver människor som vågar berätta för att komma vidare, och det gör vi inte nu utan då tar vi ett sådant beslut att vi lägger ner den. Sedan så kan vi ju fortsätta om det skulle komma in ny information, säger 

Men det handlar inte om att misstankarna har svalnat?
- Vi har ju inte kommit fram till någon person eller personer som går att identifiera och som möjligtvis kan vara aktuella för åtal. Vi har inte kommit så långt.

Men det finns fortfarande misstankar att något har hänt?
- Ja, det tyder på att något har hänt. Det gör det.

Publicerad 2017-11-22 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons