Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK tvingas till Tele2 Arena i cupen: "Beklagar"

Svenska Cupen

AIK kommer inte spela på Friends Arena i svenska cupens gruppspel.
Istället blir det matcher på Skytteholms IP och Tele2 Arena.
"AIK Fotboll beklagar situationen", skriver man på sin hemsida.

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av AIK:s cupmål från i år i spelaren ovan.

I vår ska AIK:s herrar spela gruppspel i svenska cupen. Men då kommer man inte kunna spela sina två hemmamatcher på Friends Arena.

Mötet med Västerås den 18 februari kommer spelas på Tele2 Arena och mot Varbergs Bois den 6 mars blir Skytteholms IP spelplatsen, skriver AIK på sin hemsida.

"AIK Fotboll tvingas för en av hemmamatcherna av säkerhetsskäl lämna sin hemvist, detta då den ordinarie hemmaarenan för AIK Fotboll, Friends Arena, inte finns tillgänglig för spel, och samtidigt är bristerna rent logistiskt och säkerhetsmässigt för stora på och kring Skytteholms IP för att kunna anordna denna enskilda match", skriver klubben och förklarar vidare:

ANNONS

"Bortalagen ska alltid erbjudas en viss procent av arenans totala publika kapacitet, och då lag med ett större supporterfölje står för motståndet så behöver hela den ena kortsidan spärras av, vilket minskar den totala kapaciteten av tillgängliga platser för hemmasupportrar".

Vidare kommenterar man bakslaget på följande vis:

"AIK Fotboll beklagar situationen som gör att klubben återigen står utan ordinarie förutsättningar att spela trygga och säkra hemmamatcher inför alla supportrar på den arenan som AIK Fotboll ingått avtal med".

Tele2 Arena är rivalerna Hammarby och Djurgårdens hemmaarena.

Publicerad 2022-12-02 kl 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto