En giftig projektil i krysset borgade för BP:s vinst, som vann matchen med 3-0.

Höjdpunkter: IF Brommapojkarna-Landskrona Bois
Ackerman med drömmål - BP tar ledningen mot Landskrona
Spela
BP sätter spiken i kistan mot Landskrona
Spela
BP gör 2-0 mot Landskrona

Brommapojkarna tog på lördagen emot Landskrona Bois på Grimsta i premiärmatchen i svenska cupen.

Nyfärvärvet Paya Pichkah, som BP presenterade i veckan, fick chansen från start. Tunga spelare som Ackerman och Fritzson startade även för BP.

BP höll i taktpinnen i matchens linda. De höll i bollen väl och Landskrona fick jaga och leta efter omställningslägen. Efter 18 minuter kom matchens första heta läge då Örqvist, som kom in i startelvan efter en sen ändring, mottog ett inlägg med pannan framför Landskronas mål. Nicken gick dock strax över.

I minut 25 kom nästa heta läge. Frederik Christensen fick ett friläge - men brände det. Landskrona kontrade sedan och fick ett nästan lika bra läge själva. Men målen lös fortfarande med sin frånvaro.

Iställer kom BP:s ledningsmål i minut 35. Kevin Ackerman fick med sig bollen in i straffområdet - och sköt bollen rakt upp i krysset. Ett välförtjänt mål om man ser till matchbilden.

BP fortsatte att trumma på. Strax innan halvtidsvilan fick Örqvist ett läge till, men bröstade bollen utanför. Bara minuten senare sköt Landskronas Kofi Fosuhene Asare i stolpen, men ställningen var alltjämt 1-0 till BP när domaren blåste av.

Eften tämligen tillknäppt inkedning av den andra halvleken kom 2-0-målet i matchminut 69. En hörna från vänster slutade till slut med att Andre Calisir fick bollen på axeln - och den letade sig in i målet via stolpen.

Knappt tio minuter senare satte BP spiken i kistan när Erik Björkander satte 3-0 i matchminut 77. Detta blev också matchens sista mål, och BP tog därmed hem sina tre första poäng i svenska cupen.

Brommapojkarna: Sidklev - Heggem, Abrahamsson, Björkander, Jensen - Pichkah, Fritzson, Timossi Andersson, Christensen - Ackerman, Inoussa.

Landskrona Bois: Kaddoura - Rahmani, Bruzelius, Jonsson, Lindman - Karlsson, Edvardsson, Egnell, Asare - Ihler, Dzabic.

Samtliga matcher i svenska cupen sänds på TV4 Play.