Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cuppremiär i helgen - oklart vilka Rosengård möter

Damallsvenskan

I premiären av svenska cupen skulle Rosengård mött LB07.
Men LB07 har dragit sig ut och SvFF försöker hitta en ersättare.
Om arbetet misslyckas så kommer dock den gruppen endast bestå av tre lag.

Foto: Bildbyrån.

Från början var det tänkt att Rosengård, Kungsbacka, LB07 och Kristianstad skulle spela i en grupp i svenska cupen. Men Kungsbacka drog sig ut - och division 1-laget Halmia ersatte.

Nu blir det ytterligare en förändring i gruppen. LB07, som nyligen meddelade att man inte kommer delta i elitettan, har även tackat nej till att medverka i svenska cupen.

- De har dragit sig ur, berättar SvFF:s tävlingschef Anna Lögdberg för Fotbollskanalen.

Nu har SvFF påbörjat arbetet med att försöka att hitta en ersättare till LB07.

- Enligt föreskrifterna måste tävlingskommittén besluta om vakansen ska tillsättas eller inte. Det beslutet togs i fredags och då beslutade man att vi ska försöka tillsätta vakansen. Det är arbetet jobbar vi med just nu, säger Lögdberg.

ANNONS

Har ni något lag som fått frågan?
- Ja. Men jag vet inte riktigt hur långt vi har kommit.

Hur lång tid kan det ta innan vakansen tillsätts?
- Tävlingskommittén sa att vi ska försöka tillsätta den till och med i dag. Om vi inte lyckas med det kommer den gruppen att spelas med ett lag färre.

Svenska cupens gruppspel spelas i fyra grupper om fyra, där de åtta sydligaste lagen spelar i två grupper och de åtta nordligaste lagen spelar i de två andra. Upplägget har kritiserats av Rosengårds tränare Jonas Eidevall eftersom det på pappret är jämnare i andra grupper.

- Vi vill spela så mycket tävlingsmatcher som möjligt, och alla tycker det är ”wow” att spela i cupen. Men nu möter vi två lag som spelar i division 1 eller lägre, inget ont mot dem men det är ändå två nivåer under. För min del är det märkligt när en annan grupp samtidigt innehåller Linköping, Göteborg, Växjö och Vittsjö, sa han till KVP för lite mindre än vecka sedan.

ANNONS

Svenska cupen drar igång till helgen och i inledningsmatchen skulle Rosengård mött LB07. Men nu återstår det alltså att se om det blir någon match för Rosengård över huvud taget.

Publicerad 2020-02-17 kl 13:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto