Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför vill MFF inte ha korttidsförvärv: "Vi har inte tänkt på någon"

Svenska Cupen

MALMÖ. Malmö FF löste Dennis Hadzikadunic på ett säsongslångt lån. 
Milos Milojevic förklarar varför det inte blir fler rekryteringar från Ryssland under våren. 
- Vi vill vinna långsiktigt och inte få spelare som kanske kommer och går efter två-tre månader, säger MFF-tränaren.

5:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Rysslands invasion av Ukraina har fått en rad konsekvenser för den ryska fotbollen. Bland annat har Fifa godkänt att utländska spelare i Ryssland får “pausa” sina kontrakt till den 30 juni och spela i en annan klubb fram till dess.  

Det har lett till att Filip Dagerstål kunnat återvända till IFK Norrköping, och Sead Haksabanovic kommer spela för Djurgården under den inledande delen av allsvenskan. Malmö FF:s enda Rysslandsrekrytering är återvändaren Dennis Hadzikadunic.  

Det som skiljer 23-åringen från ovan nämnda spelare är dels att mittbacken lånas ut till MFF resten av säsongen, dels är det oklart om Hadzikadunic ens återvänder till det Rostov som han har kontrakt med till nästa sommar.  

ANNONS

MFF tappade tre mittbackar i vintras och hade under en period på försäsongen bara Lasse Nielsen och Matej Chalus tillgängliga på den positionen. Förutom Hadzikadunic värvades också 18-åringen Samuel Kotto förra veckan, därutöver har Niklas Moisander tillfrisknat efter covidbesvär.  

Tränaren Milos Milojevic är nöjd över att ha en ordinarie mittbacksuppsättning igen.  

- Det påverkar konkurrensen, men jag känner att Niklas och Lasse spelat bra och jag är inte en tränare som ändrar bara för att ändra. Det gäller för Matej och Dennis att jobba, jobba - och slå dem ut. Det är inte bara en match i morgon (läs i dag). Det är många matcher under säsongen och jag vet att alla ska få spela och få cirka 20 matcher eller mer - och kanske får någon lite mer. Det viktigaste är att alla håller fokus och jobbar mot sitt mål, jag vet att alla ska få speltid. Det är inga konstigheter, säger Milojevic.  

ANNONS

Han fortsätter:  

- När vi börjar den andra delen av säsongen och spelar två matcher i veckan behöver du en lite bredare trupp, och vi har den truppen nu och vill ha den från början till slut. Därför har vi inte varit jätteheta på de spelare som kan komma från Ryssland i två-tre månader. Det är vårt sätt att jobba och vi tänker: ok, det är också en anledning till att du spelar i Malmö. Det finns konkurrens och bara elva kan starta. Resten måste kämpa på för att komma in i förstaelvan.  

Ni har aktivt sagt att ni inte vill ha spelarna från Ryssland?  
- Nej, det säger vi inte. Vi vill inte ha korttidsspelare, det kan vi säga, därför att vi inte tänkt på någon. Vi har bara jobbat på Dennis för att vi visste att vi kan få honom under en hel period. Det är en bra modell kan man säga i hur vi vill vinna. Vi vill vinna långsiktigt och inte få spelare som kanske kommer och går efter två-tre månader. Vi måste organisera oss och måste ha en kontinuitet hela säsongen ut. 

ANNONS

Milojevic får frågan om MFF hade sagt nej till Hadzikadunic om han bara varit tillgänglig till den 30 juni:  

- Nej, återigen. Det är mer klubben som sagt det - för en tränare är det alltid bra att ha så många bra spelare som möjligt. Men du har ett tak och du kan inte ha 30 spelare, så det är mer fokus på detta att du ska ha alla nöjda än vad du ska göra på träning. Det är klubbens policy att vi inte vill ha en kortsiktig (lösning) på två månader, när vi inte har problem och har en stor spelartrupp. 

MFF möter Sead Haksabanovics Djurgården i svenska cupens semifinal i dag. Den montenegrinske landslagsmannen är dock inte uttagen i blårändernas trupp, och Hadzikadunic väntas hamna utanför Malmös startelva. 

Djurgården - Malmö FF sänds live på C More med sändningsstart 13:30 på söndag.  

ANNONS
Publicerad 2022-03-20 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto