Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdens glädjebesked: Buya Turay spelklar till derbyt

Allsvenskan

Mohamed Buya Turay har fått vänta på arbets- och uppehållstillstånd från Migrationsverket.
Men nu meddelar Djurgården att allt är klart - och anfallaren är därmed spelklar till cupderbyt mot Hammarby.
- Vi är väldigt glada för det här och ser fram emot matchen på söndag, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Djurgården lånade inför säsongen in Mohamed Buya Turay från belgiska Sint-Truiden. Processen för att få anfallaren spelklar har varit en långdragen historia för klubben, då man inte fått beslut från Migrationsverket om arbets- och uppehållstillstånd.

- Vi har inte fått besked, men vi ska jobba intensivt för att undersöka den biten och få det på plats. Vi började den 17 januari och allt material var inne Migrationsverket, men vi har inte haft kontakt senaste dagarna, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen under tisdagen. 

- Det är en lurig process och vi har respekt för det. Vi får se vad veckan leder till. Vår förhoppning är givetvis att han ska vara uttagningsbar till på söndag.

ANNONS

Inför derbyt mot Hammarby i svenska cupens kvartsfinal på söndag så kommer nu ett glädjande besked för Djurgården; Buya Turay är spelklar.

Vi har fått beslut från Migrationsverket att Buya har fått arbets- och uppehållstillstånd godkända och han kan spela fotboll på söndag. Det har tagit ovanligt lång tid och så kan det bli när det handlar om administration. Men vi är väldigt glada för det här och ser fram emot matchen på söndag, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Djurgårdens möte med Hammarby börjar klockan 15.00 på söndag och sänds på C More Fotboll och streamat på C More.

Publicerad 2019-03-05 kl 16:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto