Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter cupskandalen - Blåvitt erbjuder alla besökare pengarna tillbaka

Svenska Cupen

Derbyt mot Gais slutade med en skrivbordsförlust för Blåvitt.
Nu erbjuds samtliga som var på plats att få pengarna tillbaka.
- Alla som har köpt biljett har fått information om hur man kan gå till väga, säger klubbens marknads- och kommunikationschef Erica Berghagen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Mötet mellan IFK Göteborg och Gais färdigspelades som bekant aldrig, på grund av att supportrar till IFK Göteborg sköt raketer och använde sig av pyroteknik i samband med att andra halvlek skulle sparkas igång. Gais-målvakt Marko Johansson ådrog sig en hörselskada – och efter många turer slutade det, efter beslut från disciplinnämnden, med seger för Gais med 3-0.

Inte nog med att IFK Göteborg dömts som förlorare i matchen, matchen lär dessutom bli ekonomiskt kännbar för klubben. Man riskerar böter av disciplinnämnden på grund av ordningsstörningen – och dessutom erbjuder Blåvitt nu alla som var på plats pengarna tillbaka för biljettkostnaden.

ANNONS

- Ja, det stämmer, om man vill. Det är ju inget man måste kräva tillbaka. Men man måste ha kvitto, det är inte bara att maila in och säga att man vill ha pengarna tillbaka. Alla som har köpt biljett har fått information om hur man kan gå till väga, säger klubbens marknads- och kommunikationschef Erica Berghagen till Fotbollskanalen.

Låt säga, i teorin, att alla som var där skickar in och säger att de vill ha tillbaka pengarna – hur mycket blir det ungefär för Blåvitt som man måste lägga ut då?
- En miljon, ungefär.

Har ni fått någon fingervisning kring hur många som kommer göra att göra det?
- Nej, det har vi inte. Vi hade samma förfarande 2016 på Malmö-matchen (som avbröts efter att ett knallskott landade nära Tobias Sana). Då var det i princip inga Blåvitt-supportrar utan bara Malmö-supportrar (som ville ha pengarna tillbaka), säger Berghagen.

ANNONS
Publicerad 2019-03-01 kl 17:20
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto