FEM SPANINGAR: "Botheim är en potentiell skytteligavinnare"

Svenska cupen (herr)

HALMSTAD. Malmö FF är klart för svenska cupen-final efter 4-0 borta mot Halmstads BK.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

3:35

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Halmstads BK-Malmö FF i spelaren ovan.

URLADDNING I ANDRA HALVLEK
Underhållningvärdet var väldigt lågt i den första halvleken. Malmö FF mönstrade en 4-4-2-uppställning med Sebastian Nanasi och hans namne Jørgensen som yttrar, men som förväntat var HBK-försvaret samlat och krympte ytorna. MFF slog en del inlägg som HBK-försvaret rensade undan ganska ofta och gästerna skapade inte mer än två klara målchanser i första halvlek. Istället kom urladdningen efter halvtid.

I den 50:e minuten nickade Erik Botheim in ledningsmålet innan Lasse Berg Johnsen satte tvåan tre minuter senare. MFF hade båda händerna runt HBK:s hals och spelade med en oerhörd intensitet. I mitten av halvleken kom Botheims andra mål innan Isaac Kiese Thelin fick betalt för sitt slit och hamnade i målprotokollet även han, efter ett finessavslut. 4-0 och MFF vidare till cupfinal med besked.

BLIR SVÅRT ATT HÅLLA BOTHEIM UTANFÖR ELVAN
Den 24-årige norrmannen följde upp premiärmålet i kvartfinalen med två nya i dag, när han bildade anfallspar med Isaac Kiese Thelin. Duon kompletterar varandra bra och samarbetet i dagens match var deras mest fruktsamma i cupen. Redan nu kan man slå fast att det blir svårt att hålla Erik Botheim utanför startelvan, även om Kiese Thelin förstås kommer få matcher som ensam anfallare. Botheim är både en smart anfallare och en vass avslutare. En potentiell skytteligavinnare i allsvenskan.

MATHCHENS HÄNDELSE
Måste välja MFF:s överkörning i andra halvlek, framförallt under de 25 första minuterna. De kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, både genom kombinationer och inlägg. Halmstad-försvaret rämnade när MFF hade uppvisning. HBK-managern Magnus Haglund kallade MFF:s trupp för “den bästa han sett under 20 år i ‘gamet’”. Det säger en del om Malmös prestation i framförallt andra halvlek.

FRÅGETECKNET
Taha Ali inledde på bänken igen efter hans inhopp med två mål i kvartsfinalen - som om fler bevis behövdes för att illustrera MFF:s enorma bredd i truppen. Jag tycker att MFF-tränaren Henrik Rydström gjorde rätt som inledde med Sebastian Jørgensen igen, efter att han också nätat två gånger senast, och högeryttern följde upp det med en klart godkänd prestation i dag. Konkurrensen bland MFF:s yttrar är än mer tillspetsad och Ali behöver kämpa för att hitta en startplats.

MATCHENS BÄSTA SPELARE
3: Erik Botheim. Hittade ett bra samarbete med Isaac Kiese Thelin och framförallt hittade han målet två gånger. Målen nosade han upp på ett sätt som är signifikant för en riktig målskytt.

2: Lasse Berg Johnsen. Mittfältaren gjorde matchens snyggaste mål med en praktträff från gränsen till straffområdet. En ny stark insats från norrmannen som hittat bättre in i den defensiva mittfältsrollen.

1: Pontus Jansson. Flera viktiga defensiva aktioner och ett hot på offensiva fasta situationer. Assisterade till Kiese Thelins 4-0-mål.

Publicerad 2024-03-16 kl 18:24