Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Det vill sig inte för Strandberg"

Svenska Cupen

Malmö  FF är utslaget ur svenska cupen.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen mot Falkenberg.

3:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Det vill sig inte för Strandberg
När Carlos Strandberg kom till Malmö FF sommaren 2017 så var nog deras förhoppningar att de snabbt skulle kunna utvinna potentialen, få massa mål, och sedan sälja dyrt. Istället har det varit hoppigt. 

Det har funnits starka perioder, exempelvis under Uwe Röslers första månad i MFF, men det mesta har gått emot Strandberg sedan han skadade sig efter det. Några matcher har det inte stämt för honom, andra gånger har det sett lojt ut. Jag vet att Rösler varit kritisk mot åtminstone ett par av inhoppen. 

I dag gjorde han dock sin klart bästa prestation sedan juli-augusti, han jobbade till sig målchanser, men på något sätt blev han mål- och assistlös.

ANNONS

Samtidigt fortsätter rapporterna – senast från Kvällsposten – att Jo Inge Berget kan vara på väg tillbaka. När alla är skadefria så känns Strandberg som fjärdevalet i anfallet, även utan Berget. Strandberg är nog den MFF-spelaren vars framtid är svårast att spå. Han greppade dock chansen i dag. 

Ett mål (nästan) från träningsplan
En av speldelarna som MFF tränade mest på i går var att hitta Marcus Antonsson i djupled. När spelarna inte slog de bollarna så avbröt Rösler övningen för att börja om. Antonsson skulle hitta luckan mellan försvararna, och sedan dra iväg.

Upprinnelsen till 1-0-målet var helt identiskt med hur det såg ut på träningsplanen. Antonsson löpte, bollen kom, och han blev fri. Han sköt dock rakt på Hampus Nilsson, men det blev hörna där han till slut styrde han in ett inlägg/skott. 

ANNONS

Svåra förutsättningar för Falkenberg
Inte bara behövde de vinna borta mot MFF samtidigt som Öster skulle förlora mot Degerfors. De skulle göra det med nära på en hel startelva skadad. Falkenberg valde att ha skadade spelare hemma snarare än att chansa. De gjorde det åtminstone okej sett till vad som kunde förväntas. 

FFF och deras anfallare
En av de sakerna man ändå kunde kolla på hos FFF i dag var deras anfall. Hans Eklund har gjort sig känd för att alltid kunna få ut ännu mer av sina anfallare än de flesta andra tränare. 

Victor Sköld och Måns Söderqvist upplevde sina karriärers klart bästa säsonger under Hans Eklund. Jesper Karlsson och Gustaf Nilsson tittade fram lite från ingenstans. Hakeem Araba öste på bra under en sommar. 

Nu är varken Erik Pärsson eller Chisom Egbuchulam kvar. Något nytt ska börja skapas. Det pratas om John Chibuike in. De har värvat Nsima Peter, som FFF gillar för att han kan spela fotboll i alla olika riktningar, och med hårdhet och en del mål. Han gjorde debut i dag och såg åtminstone helt okej ut. Den andra anfallaren var Edi Sylisufaj, som med tur kunde fått något mål med sig. Några incidenter med bra potential för framtiden, i en svår match. 

ANNONS

MFF:s transferplaner nu?
Nu när MFF varken är kvar i Europa League eller svenska cupen så är det bara drygt tiotalet matcher kvar innan nästa fönster, sommarfönstret, öppnar. Då kommer vi nog också börja se några beslut om truppens storlek, och inte bara kring anfallet (se ovan om Berget). 

Rösler pratade igår om överflödet av centrala mittfältare, och att spelare kommit till honom och frågat om deras status. Han var noga med att säga att han inte pratade om Bonke Innocent, men det är svårt att se att det handlar om någon annan. Han är inte ens nära just nu. Ta London som exempel. Då var det Samuel Adrian som flögs in på matchdagen, snarare än Innocent.

Egzon Binaku är svårare. Han såg fin ut mot Krasnodar U23/B/U19 och han startade mot Degerfors, men vad är statusen? Uwe Rösler har använt sex olika mittbackar, och då har Franz Brorsson inte spelat än, men ändå ingen Binaku där. Arnor Traustason får starta som vänster vingback två matcher i rad (Rösler sa förra året att han föredrar en mittfältare som vänster vingback, för det blir för defensivt annars). Inte ens med på bänken i dag.

ANNONS
Publicerad 2019-03-02 kl 18:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto