FEM SPANINGAR: "Djurgården favorit i semin mot AIK"

STOCKHOLM. Djurgården besegrade Degerfors med 3-0.

Avbryt
Försök igen

Spetsat på kantpositionerna - ändå tog Radetinac, 38, plats från start
Efter rekordvärvningen av Tobias Gulliksen så har konkurrensen på Djurgårdens kanter blivit tuffare. Ändå tog 38-årige Haris Radetinac en startplats hemma mot Degerfors och Oskar Fallenius och Felix Va bänkades.

Radetinac tar alltid gnugget och det gjorde han även Snacka om att ta gnugget. Var det någon spelare som tog så mycket stryk som Radetinac? Yttern löpte, löpte och löpte. Han gick in i dueller och ordnade frisparkar. Snacka om en lojal spelare.

Häftig semifinal
AIK mot Djurgården i semifinal i cupen. Det är en match att se fram emot. Om man ska gissa vilket av lagen som kommer högst upp i allsvenskan 2024 så skulle nog de flesta säga Djurgården. Lite mer spets, bättre bredd - och förra säsongen slutade Djurgården fyra och AIK elva. Därför blir man också favorit i cupsemin.

Men i en utslagsmatch och just på grund av det där att många ser Djurgården som ett bättre lag, det är något som AIK vill motbevisa. Så det lär vara ett otroligt hungrigt AIK som vill göra allt för att vinna derbyt. Och att man har hemmaplan kommer att ge en skjuts i ryggen.

MATCHENS HÄNDELSE
Framspelningen av Bergvall var läcker. Efter 64 minuter. Besard Sabovic med bollen utanför Degerfors straffområde. En kort och rak passning in i straffområdet till Lucas Bergvall som med ryggen mot mål och på ett tillslag klackade snyggt till Tobias Gulliksen som blev fri, men träffade stolpen.

FRÅGETECKNET
Elfsborg. Degerfors hade noll och inget mer än att man försökte försvara sig till förlängning och straffar. Degerfors föll tillbaka, la sig lågt och med mycket folk centralt och lät Djurgården ha mycket boll. Djurgårdens första halvlek var svag och man spelade långsamt, hade för dålig rörelse och för få spelare som klarade av att slå ut motståndare i en mot en.

Men i andra halvlek drog hemmalaget upp tempot och när bortalagets kvalitet var för svag så gick det som det gick. 1-0 kom snabbt i andra halvlek. Förväntade mig att Degerfors skulle flytta fram laget, våga lite mer för att försöka få till en kvittering. Men man hade inte kvalitet för att göra det. Det var i princip noll etablerade anfall av bortalaget. Djurgårdens dominans var stor. Det gör att det blir ett frågetecken till Elfsborg som inte klarade av att vinna sin grupp.

MATCHENS SPELARE
3: Samuel Leach Holm. Låg bakom väldigt mycket av hemmalagets anfallsspel. Flera bra och smarta passningar.

2: Marcus Danielson. Släppte ingen förbi sig. Stark i huvudspelet. Och offensivt hot. Nickade in 1-0.

1: Samuel Dahl. Växte och växte. Bra fysik och fyllde hela tiden på och var ett offensivt hot. Inblandad i 2-0.

Publicerad 2024-03-10 kl 15:12