FEM SPANINGAR: "Svårt att hålla Bajens 17-åring utanför startelvan"

STOCKHOLM. Hammarby besegrade Brage med 4-1.

4:34

Avbryt
Försök igen

Så var nyförvärven
Viktor Djukanovic startade till vänster i anfallet och August Mikkelsen till höger - medan Tesfaldet Tekie inledde på bänken. Mikkelsen hann inte visa någonting då han klev av med en skada efter tolv minuter. Då kom Tekie in. Han tog plats på det centrala mittfältet, var kvick och rörlig, och spelade oftast väldigt enkelt, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att han bara gjort några få träningar med laget. Det var inte så ofta som det blixtrade till för nyförvärven, men när det gjorde det så blev det farligt. Tre gånger för Djukanovic. Först visade han prov på bra spelförståelse när han, efter 34 minuter, släppte bollen förbi sig så att Nahir Besara blev fri och gjorde 1-0. I den andra halvleken hoppade han över bollen vid mittplan och lurade sin motståndare och löpte sig själv loss, innan han blev nerdragen. Och sedan fick han en fin passning av Besara in i straffområdet och kunde ha dödat matchen, men avslutet med vänstern var för svagt och rakt på målvakten.

Det var två andra som stod för att det blixtrade till i Tele2
Efter 78 minuter skickade Marti Cifuentes in 19-årige Jusef Erabi och 17-årige Montader Madjed. 15 minuter senare, när domaren blåste av matchen, så hade båda gjort varsitt mål och varsin assist. Och herregud vad 17-årige Madjeds inhopp osade hög klass. Först assisten när han satte bollen perfekt i djupet så att Erabi blev fri och gjorde mål. Sedan målet när han drog sig loss till höger i straffområdet och smällde upp bollen i målvaktens första hörn. På 15 minuter visade han att det blir svårt att hålla honom utanför en startelva.

Mer om Erabi
Med Abdelrahman Saidi eller August Mikkelsen som central forward så får Hammarby bollskickliga spelare som gärna vill vara rättvända och ha bollen och utmana. Med Jusef Erabi blev det något helt annat. Det blev power, djupled - och mål. Erbais mål var efter en bra djupledslöpning så att han blev fri - och avslutet med en enkel chipp var klass. Bra för Bajen att ha olika alternativ. Det gav mersmak att se Erabi på plan, men samtidigt ett tacksamt läge för en djupledsanfallare att komma in när Bajen ledde med 1-0 och det hade öppnat upp sig mer än tidigare.

Bäst av startspelarna
Hammarby hade väldigt mycket boll, men hade i 85 minuter svårt att skapa chanser. När det skapades så var det Nahir Besara som var inblandad. Han gjorde 1-0. Frispelade Viktor Djukanovic, som dock missade. Och så satte han sitt andra mål efter 85 minuter. Besara visade återigen att han är oerhört viktig för Hammarby. En annan som gjorde en bra match var vänsterbacken Shaquille Pinas.

Kostsamma misstag av Brage
Visst, 1-0 var efter ett fint anfall av Hammarby - men Brages högerback Jonathan Tamimis försvarsspel hade mer att önska. Han struntade i att följa med Besara som blev fri och gjorde 1-0. Sedan bjöd Alexander Zetterström på 2-0 när han passade bollen till Jusef Erabi som i sin tur frispelade Besara, som satte sitt andra mål.

Publicerad 2023-02-19 kl 20:13