Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Vilka ska vara poängspelare i Blåvitt?"

Svenska Cupen

Både IFK Göteborg och Örebro åkte ut ur cupen.
När lagen spelade 3-3 var rörigt värre i lagens försvarsspel.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

0:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Svagt att ingen av IFK Göteborg eller Örebro gick vidare
Gruppens två favoriter - men ingen gick vidare. IFK Göteborg och Örebro tog bara var sin seger i gruppen. Blåvitt besegrade Nyköping och ÖSK slog Gais. I stället blev det Gais som vann gruppen och tog sig vidare till slutspel. Av det vi fick se i söndagens match på Behrn arena så var det inte så att någon lär ha känt att det var orättvist att inget av lagen tog sig vidare. Matchen slutade 3-3 och inget av lagen imponerade. Bra gjort av Blåvitt att hämta upp 1-3, men i slutet av matchen öppnade det upp sig rejält när Örebro var piskat att trycka på framåt i hopp om fler mål för att slå Gais på målskillnad.

ANNONS

Stort ansvar att lägga på en 17–åring som bara gjort två allsvenska startmatcher
Benjamin Nygren fick i uppgift att spela som ensam anfallare i IFK Göteborg. Inte ett litet ansvar i en klubb som Blåvitt för en 17-åring som bara har gjort två allsvenska matcher från start. I cupen startade han i samtliga tre gruppspelsmatcher, men det blev inget mål. När Nygren fick spela anfallare mot Örebro sprang han mest runt felvänd och tittade på när hans lagkamrater dels rullade, rullade och rullade utan att komma någonstans, dels när det flera gånger var hönsgård i försvaret och ÖSK gjorde tre mål. Det är ju svårt att förvänta sig något av en så ung och relativt oprövad spelare som Nygren, men om man spelar som ensam anfallare i en klubb som IFK Göteborg så borde man visa något. I mitten av den andra halvleken fick Nygren flytta ut på en kant när Robin Söder kom in.

ANNONS

Vilka ska vara poängspelare i Blåvitt?
Benjamin Nygren har gjort två allsvenska starter, Sargon Abraham har gjort fyra allsvenska starter, Patrik Karlsson-Lagemyr har gjort 13 starter de senaste tre åren, Robin Söder har gjort nio mål de senaste två åren. Det är inte konstigt att det är ett frågetecken över vilka spelare som ska leverera poäng för IFK Göteborg.

Giorgij Charaisjvili gjorde nio mål förra säsongen och borde vara en spelare som ska kliva fram, men har efter att han fick förlängt kontrakt inte sett lika hungrig och vass ut. 

Mot ÖSK hade Nygren, Abraham och Charaisjvili det tufft och visade knappt något. Söder hoppade in i mitten av andra halvlek och då blev Blåvitt bättre, till vis del beroende på att ÖSK var piskat att fylla på med folk framåt för att göra fler mål i hopp om bättre målskillnad än Gais.

ANNONS

Bäst offensivt i IFK Göteborg var Patrik Karlsson-Lagemyr som blixtrade till ett par gånger. Det som stack ut var ett skott i ribban i första halvlek och matchens prestation när han i andra halvlek tunnlade Arvid Brorsson innan han fixade 3-3.

Sebastian Ohlsson är en annan som har kapacitet och är kanske lagets offensivt bäste spelare. Men trots det så används han som en wingback och kommer inte in i motståndarnas straffområde så ofta och lyckas inte vara så bra offensivt som han kan vara.

Hönsgård till försvarsspel i båda lagen
Örebros mål: Vid 1-0 kom Blåvitts målvakt Giannis Anestis ut fel på en långboll, fällde Johan Bertilsson och Viktor Prodell gjorde mål på straff.

Vid 2-1 en krossboll in till höger i Blåvitts straffområde där Sebastian Ohlsson förlorade en nickduell, Michael Omoh sköt bollen på Amin Affanes rygg, Victor Wernersson missade bollen och Johan Bertilsson fick fritt läge och gjorde mål.

ANNONS

Vid 3-1 var Wernersson och Anestis snurriga igen och missbedömde en lång boll från Johan Mårtensson. Daniel Björnquist blev fri och satte bollen i öppet mål.

IFK Göteborg gjorde sitt första mål efter att Amin Affane sköt Viktor Prodell i huvudet och bollen styrdes in. Tredje målet köpte Arvid Brorsson korv när han inne i eget straffområde åkte på en tunnel av Patrik Karlsson-Lagemyr som kvitterade.

Livet efter Besara
Om man undrar vem ska göra poängen i IFK Göteborg så går det att ställa samma fråga om Örebro. Mot IFK Göteborg var Nordin Gerzic och Johan Bertilsson de på planen som gjorde flest mål i ÖSK förra året, två stycken. Med fem mål och åtta assist så var Nahir Besara väldigt viktig för lagets offensiv. Nu när han har flyttat så är frågan vem som tar över ansvaret för poängleveransen? Johan Bertilsson hann inte spela så många matcher i ÖSK förra säsongen då han kom under sommaren, men han har en del poäng i sig och har sett bra ut på försäsongen. Viktor Prodell har värvats in efter att bara gjort sex startmatcher för Elfsborg förra året. I cupen med Örebro blev det på hans tre framträdanden ett mål på straff. Filip Rogic är en annan som Örebro lär hoppas på men som på grund av skada inte var med mot Blåvitt. Michael Omoh har bara gjort tre mål på de tre senaste åren och fortsätter att vara ojämn i sina prestationer, mot IFK Göteborg lyckades han inte med mycket. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-03 kl 19:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto