Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glömde bort cupmatch och gav spelare semester - tvingas ställa upp med ungdomsspelare

Svenska Cupen

Gais får ställa upp med U17- och U19-spelare i tisdagens cupmatch mot Lindome.
Anledningen? Man glömde bort matchen och gav flera A-lagsspelare semester.
- Det blev en liten miss i planeringen, säger Gais-tränaren Fredrik Holmberg till GP.

Foto: Bildbyrån.

Efter en tung säsong 2021, där Gais blev nedflyttat till ettan södra från superettan, har Göteborgslaget gått desto starkare 2022. På de inledande 14 matcherna i ettan har laget vunnit tio, kryssat tre och endast förlorat en.

Men nu har man drabbats av en dråplig miss. Under tisdagen ska laget möta Lindome i kvalet till svenska cupen 2023 och där kommer de endast kunna ställa upp med fåtal spelare från A-lagstruppen. Anledningen? Gais hade glömt bort cupmatchen, gett flera av A-lagsspelarna grönt ljus för semester och upptäckte sitt misstag för sent. Därför står de nu utan en stor del av A-laget med en dag kvar till avspark.

ANNONS

- Det blev en liten miss med planeringen. Så flera spelare är på semester nu. Vi försökte tillsammans med Lindome att flytta matchen. Båda klubbarna ville flytta matchen, men det gick inte. Det kanske var nya regler, jag vet inte. Vi har i alla fall missat lite där, det får vi erkänna, säger Gais huvudtränare Fredrik Holmberg till GP.

- Vi hade missat informationen. När folk redan hade bokat resor förstod vi att matchen var det datumet. Då försökte vi ändra datumet, men det gick inte.

Gais-tränaren väljer dock att vara positiv.

- Vi får åka ner med U17, U19 och A-laget. Ett riktigt hungrigt lag. Jag tycker att det ska bli skitintressant och spännande att se det laget vi ställer upp med i morgon. Så får vi se om jag säger så eftermatchen också. Men på förhand ser vi hungriga ut.

Publicerad 2022-06-27 kl 20:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto