Här lackar Söder ur på nyförvärvet: "Fan, håll käften i så fall"

Svenska cupen (herr)

GÖTEBORG. IFK Göteborg hade en frusterande eftermiddag mot GIF Sundsvall.
Det fick lagkaptenen Robin Söder att förlora humöret och skälla ut en lagkamrat.
- Jag tappade det i stundens hetta där, säger han efter 1-1 i svenska cupen-mötet.

Efter att IFK Göteborg skapat flera bra målchanser utan att göra mål under första halvlek  löpte sig kaptenen Robin Söder fri tidigt i andra. Söder hade en öppen väg mot mål, men hörde anfallskamraten Kevin Yakob ropa och släppte bollen bakåt istället för att gå mot mål själv.

Problemet var att en GIF Sundsvall-spelare och inte Yakob hann fram till bollen först, och anfallet mynnade bara ut i en hörna för IFK. Då röt Söder till mot sin lagkamrat:

"Du skriker att du vill ha den. Fan, håll käften i så fall", hördes Söder säga.

Något bättre läge fick anfallaren inte efteråt heller:

- Jag hör någon skrika bakom mig. Då utgår jag från att de var fria - men det var de inte. Jag ser att backen kommer och jag ville bara släppa den när någon skrek. Det är så det är, säger Robin Söder till Fotbollskanalen.

Den var till Yakob?
- Ja, det var det. Jag har bett om utsäkt, jag tappade det i stundens hetta där. Det är sådant som händer.

Superettan-laget GIF Sundsvall tog oväntat ledningen i den 63:e minuten genom Linus Hallenius. IFK Göteborg var då långt ifrån en kvartsfinalplats i svenska cupen, men Tobias Sana klev fram och räddade Blåvitt med sitt straffmål i den 93:e minuten.

Nu krävs en seger borta mot IFK Norrköping i den avslutande gruppspelsomgången för att gå vidare. Peking står på sex poäng efter 1-4-segern mot Sandviken idag medan Blåvitt har fyra efter den sena kvitteringen.

- Det blir en rolig match. Vi hade behövt att vinna den oavsett för att gå vidare så det förändrar inte jättemycket. Det är klart att Norrrköping är ett skickligt lag och det kommer bli en tuff match, säger Robin Söder som inser att 1-1-målet förändrade oddsen till IFK:s fördel inför avslutningen:

- Annars hade vi behövt göra många mål. Det kommer bli en kul match.