Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

IFK Göteborgs besked efter Dahlberg-smällen: Ska inte värva

Svenska Cupen

IFK Göteborg kommer inte att värva efter Pontus Dahlberg-smällen.
Klubben sätter sitt hopp till Adam Ingi Benediktsson, 20, och Elis Bishesari, 17.
- Vi tror på dem till hundra procent, säger tränare Mikael Stahre till Fotbollskanalen.

4:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från IFK Göteborg-Utsikten. I bild från vänster: Mikael Stahare, Pontus Dahlberg liggandes skadad, Elis Bishesari (överst), Adam Ingi Benediktsson (nederst,)

IFK Göteborg tvingades bryta cuppremiären mot Utsikten (3-2) och på onsdagen kom domen: Förstemålvakten blir borta i minst sex veckor med en fotskada. 

Trist, medger Blåvitt-tränaren Mikael Stahre.

- I vår värld är det inte otänkbart att spelare blir skadade. Nu är Pontus skadad och det är givetvis jättetråkigt. Dessvärre tillhör skador fotbollen, även om det är tråkigt, säger han till Fotbollskanalen.

Förutom att Dahlberg kommer att missa hela cupgruppspelet, och eventuellt flera matcher i slutspelet, medger Stahre att Dahlberg även missar den allsvenska premiären mot IFK Värnamo den 2 april.

Annons

- Det finns en logik i det sammanhanget.

På IFK Göteborgs hemsida står två målvakter uppsatta i A-truppen: Pontus Dahlberg och Adam Ingi Benediktsson. Så, står IFK Göteborg bara med keeper just för tillfället? Icke.

- Vi har Adam (Ingi Benediktsson) och en ung, lovande kille som vi har rekryterat från Brommapojkarna, Elis (Bishesari). De finns med oss i verksamheten och Adam har spelat allsvenska matcher förut och gjort det bra. Vi backar honom i det här, säger Stahre och fortsätter:

- Elis Bishesari är nyligen rekryterad från Brommapojkarna, Han har gjort ungdomslandskamper för Sverige och det är en jättebra spelare, en jättebra kille. Han har gjort ett jättebra första intryck. Han är med och tränar med oss mer eller mindre dagligen. Han var med oss på träningslägret. Det blir Adam och han, och sedan har vi en ung kille i Lucas Samuelsson som varit med mycket. Det är vår målvaktsuppsättning för tillfället.

Annons

Då låter det inte som att ni behöver ge er ut på marknaden?
- Pontus är skadad och vår prognos är att han är borta i sex veckor. Kanske blir det ytterligare en period, vad vet jag. Vi har en isländsk U21-landslagsspelare och en svensk ungdomslandslagsmålvakt och vi gör bedömningen att vi tror på dem till hundra procent. Vi går inte ut och försöker rekrytera spelare bara för att en annan spelare ska vara borta i sex veckor. 

Du känner dig trygg med målvaktsuppsättningen?
- Riktigt, avslutar Stahre. 

Adam Ingi Benediktsson, 20, har gjort totalt tre tävlingsframträdanden för IFK Göteborgs A-lag. I fjol var han på en lånesväng i Trollhättan. Elis Bishesari, 17, har aldrig gjort ett tävlingsframträdande på sernionivå, enligt transfermarkt.com.

IFK Göteborg spelar härnäst på söndag och då väntar Gais i ett derby i svenska cupen. Avspark: 13.00. Alla matcher från svenska cupen ser du på C More.

Annons
Publicerad 2023-02-23 kl 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto