POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
50v

J-Södra-spelarna avstår polisanmälan efter vittnesmål om rasism: ”Vill gå vidare”

Foto: Bildbyrån

J-Södra-duon Amir Al-Ammari och Alexander Jallow vittnade om rasism från läktaren under cupmötet med Örgryte.
Öis har utrett händelsen, men inte hittat någonting. Samtidigt avstår spelarna att polisanmäla.
- Då vore det fel från vår sida att gå över huvudet på dem och göra en polisanmälan, säger J-Södras säkerhetsansvarige Sebastian Lagrell till Fotbollskanalen.

Det var efter cupmötet mellan Örgryte och Jönköpings Södra i helgen som gästernas Alexander Jallow och Amir Al-Ammari berättade om att de uppfattat rasistiska glåpord från läktarna.

- Det var vissa personer i publiken som sa rasistiska ord. Det var inte allihopa och jag menar inte Öis står för det. Men vi hörde rasistiska ord och vi stod upp för varandra och visade att det inte hör hemma på en fotbollsplan, sa Al-Ammari till Fotbollskanalen.

Jallow sa till JNytt:

- Jag fick höra rasistiska ord under hela andra halvlek och det är något jag alltid kommer stå upp mot. Rasismen kommer aldrig segra.

Under måndagen släppte Öis ett uttalande där man meddelade att man inlett en utredning, och bad J-Södra om en mer utförlig beskrivning av händelsen. Under onsdagen släppte man ett nytt uttalande, och konstaterade att man inte hittat något. Klubben skriver att man pratat med arenapersonal, spelare, förtroendevalda, publik, säkerhetsvakter, ordningsvakter, funktionärer med flera.

”Utifrån samtliga ovanstående vidtagna åtgärder kan ÖIS Fotboll inte hitta någonting som bekräftar spelarnas upplevelse. Vi från ÖIS Fotboll känner att vi hittills har gjort allt i vår makt för att utreda vad som har hänt.”

Angående den önskade redogörelsen från J-Södra skriver Öis:

”Vi har tyvärr ännu inte mottagit någon sådan redogörelse. Vi har också uppmanat Jönköpings Södra IF att polisanmäla händelsen.”

Jönköpings Södra vill å sin sida lämna händelsen bakom sig, detta efter att spelarna inte önskat att polisanmäla händelsen.

- Vår grundinställning som arbetsgivare när någonting sker, våld eller hot eller liknande, är att det ska polisanmälas. Och att vi ska stötta våra anställda, i det här fallet våra spelare, i den processen. Och jag pratade med killarna både direkt efter matchen och sedan på morgonen dagen efter. Och jag har framfört precis det till dem, och samtidigt sagt att ’det är ert val’. ’Vi kan styra hela processen, ni kan välja att göra det själv. Oavsett vad ni väljer så kommer vi att stötta er’. Och de kände då att, ’vi har sovit på saken och känner att det är utagerat från vår sida. Vi vill gå vidare och fokusera på fotboll. Det är match igen på lördag. Tack, men vi avstår’, säger Sebastian Lagrell, evenemangs- och säkerhetsansvarig i J-Södra, till Fotbollskanalen.

- Och då vore det fel från vår sida att gå över huvudet på dem och göra en polisanmälan, trots att de själva inte vill det. Det har varit vår ståndpunkt. Annars har vi haft dialog med Öis hela tiden. Och jag har inga som helst synpunkter på Öis agerande, vare sig i den här situationen eller det som har hänt efter. Vi har en god dialog och gott samarbete med dem, och vi har också varit väldigt tydliga med att vi riktar ingen kritik mot Öis supportrar som grupp. Man ska vara försiktig med att göra sånt. Det är som med alla situationer, om individen som begår en överträdelse är det också individen som får ta konsekvensen. Så vi vet att Öis har ett väldigt bra arbete med den här typen av frågor. Jag tycker att de har hanterat det på ett bra sätt. Sedan har vi inte haft så mycket att bidra med. Jag var själv på plats, men man står 100 meter ifrån och då är det svårt att ha någon direkt åsikt om vad som sagts eller gjorts. Av det skälet har vi sagt att vi sätter punkt för den här frågan och fokuserar på svenska cupen istället.

Det har inte känts viktigt att visa utåt att spelarna har stöttning i sin berättelse?
-
Vi har en tilltro till våra spelare, det är det enda jag kan konstatera. Och vårt fokus är att våra spelare ska må bra, att de känner ett stöd från oss som arbetsgivare. Och det tror och hoppas jag att de gör. Jag har träffat dem varje dag den här veckan, och det finns inget tecken på att de behöver något mer stöd av oss än de redan har fått, och det är det viktiga.

Publicerad 2019-02-27 kl 17:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå