Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

Källström: "Vore fint att få in lite fler spelare"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Det blev förlust för Kim Källström i återkomsten i den blårandiga tröjan.
Källström själv ser gärna att det tillkommer ytterligare några nyförvärv i Djurgården innan fönstret stänger.
- Det hade varit fint att få in lite fler spelare och trycka upp konkurrensen lite, säger Källström.

Comebacken i Djurgården-tröjan blev knappast den som Kim Källström önskat sig. Gårdagens cupmöte med Degerfors hemma på Tele2 Arena slutade med en 1-2-förlust.

- Det kändes lite snöpligt. Det kändes som att de inte hade rört bollen innan vi låg under med 1-0. Det var tufft för oss att jobba i uppförsbacke, vi fick börja jaga efter en minut. Sedan tycker jag vi spelar ganska bra rakt igenom. Vi väl medvetna om att det här är en match vi måste vinna och som vi bör vinna. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna, men det räcker inte i fotboll. Det är egentligen bara detaljer, det viktigaste är att spika dit den, säger han till Fotbollskanalen och konstaterar att man har en hel del att slipa på innan den allsvenska premiären.

- Vi har en hel del att jobba med. Framför allt måste vi sortera ut det lite bättre i försvaret. De hade bollen inne i vårt straffområde två gånger och det blev två mål. Det är tveksamt om "Isak" (Andreas Isaksson) ens rör bollen med händerna under matchen. Så där har vi definitivt något att jobba på. Men det är ingen panik. Vi höll oss till det vi tänkte göra och producerade chanser. Jag tror alla supportrar kände att vi tryckte på, men det här är så klart bittert.

Vad säger du om din egen insats?
- Det kändes bra, jag tycker att jag hittade en bra position i banan där det fungerade bra i uppspelen med backlinjen. Jag hade en bra relation med Kevin (Walker) och hittade många bra instick med bollar. Jag har ett par bollar där jag tycker att jag ska göra det lite bättre, det är lite svårt med doseringen eftersom de sticker rätt friskt. Jag får fundera på om jag inte ska spela dem lite högre så att de flyger längre i luften, så att de som springer på bollarna får lite mer tid, för konstgräset gynnar inte direkt djupledsspel. Jag kanske måste börja trä in lite mer bollar på fötterna. Jag tycker att vi hade några bra kombinationer när vi fick in bollar på Mange (Magnus Eriksson) och Kerims (Mrabtis) fötter, då blir vi farliga. Sedan är det här en match där vi måste ha bättre effektivitet. Det är A och O i fotboll.

I mötet med Degerfors startade Amadou Jawo som ensam anfallare - och var den enda renodlade strikern som fanns med i Djurgårdens trupp till matchen. Transferfönstret är ännu öppet för svenska klubbar i en dryg månad till, och Dif har tidigare varit öppna med att man tittar på att värva inte minst en anfallare. Källström medger att han gärna skulle se fler nyförvärv innan fönstret stänger.

- Det är inte riktigt mitt jobb att analysera det, men visst, det hade väl varit fint att få in lite mer spelare och trycka upp konkurrensen lite också, det är aldrig fel, säger Källström.

Trots att han själv är ett nyförvärv som är ny i laget sedan bara en dryg vecka valde Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel att ge kaptensbindeln till Källström direkt i hans första match mot Degerfors. 

- Det är alltid en ära att vara kapten. Jag är jätteglad och jättestolt över det. Det är alltid speciellt, så det var kul, säger Källström.

Vad innebär kaptensrollen för dig? Du klappade exempelvis om Souleymane Kone efter hans misstag som ledde till 0-1 i den första minuten.
- Ja, men det hoppas jag att jag hade gjort även utan kaptensbindeln. Det är ju första matchen han spelar och det är inte så lätt. Det var en olycklig start. Man gör ju själv sådana misstag ibland, så man blir alltid lite ledsen över den som gör det. Det är inte så roligt när man är där ute. Men annars ändrar inte kaptensrollen så mycket där ute. Det är kanske lite mer symboliskt.

Vad tycker du om nivån på spelet?
- Svårt att säga, det är ju första matchen också för Degerfors såväl som för oss. Jag tycker att det är helt okej. Den tekniska nivån är klart bättre än när jag var här förra gången. Så det var bra, tycker jag.

Är det svårare eller enklare för dig att spela här? Du får ju mer tid på dig, men omgivningen kanske inte är lika bra?
- Jag försöker att inte analysera det så mycket och bara sätta så mycket fart som det bara går på bollen. Det liknar ganska mycket rollen jag haft i Grasshopper de senaste åren, och det är en roll som passar mig. Jag var dessutom inne i straffområdet två gånger i dag (läs: i går), det var två gånger mer än jag varit på länge (skratt). Rör man sig bra på banan och sätter sig i bra situationer så får man tid på alla nivåer, det är det som det handlar om. Sedan tar det lite tid att hitta relationen med de andra spelarna. Jag spelar fotboll på mitt sätt och de andra som var här innan på ett annat.

Och så fick du göra poäng direkt (assist till Amadou Jawos 1-1-mål)…
- Ja, med högern också… Otroligt. Det hade man inte trott innan matchen. Det är kul att vara där inne i straffområdet och rota lite också. Synd att det inte räckte längre bara. Det känns systematiskt för hela matchen, vi har en chans där vi bara kan rulla över den till Jawo som kunde ha satt den i öppet mål och gjort 2-1 och känt lite att ”nu är vi hemma”. Istället vänder spelet och så säger det ”bom!” där bak. Det var lite av en sådan match. Men jag tror att både spelare och ledare är medvetna om att det finns en del att jobba med. Men så ska det väl vara också.

Många hade nog förväntat sig att du skulle ta hand om samtliga fasta situationer på offensiv planhalva med frisparkar och hörnor, men riktigt så blev det ju inte?
- Nej, det var vid ett tillfälle där som det brann lite i ljumskarna där jag var tvungen att vila lite. Vi hade otroligt mycket hörnor också. Vi har inte jättemånga starka huvudspelare heller, så vi som är över 1,80 får ju vara där inne i boxen. Men det kommer nog, vi hittar det. Jag tycker att vi var där och nosade på några hörnor, och vi måste ju haft 10-15 hörnor. I den här typen av matcher måste vi utnyttja det lite mer.

Var planen från början att du skulle spela 90 minuter?
- Det kändes okej ändå. Att man är lite sliten i ljumskarna och så, det hör ändå till lite. Konstgräset river ju upp lite sår i kroppen, så att säga.

Slutligen: nu i den första omgången av cupen har det varit en hel del skrällar, där sex av tolv allsvenska lag misslyckades att besegra lag från lägre divisioner i sina matcher, ert möte med Degerfors inkluderat. Vad tror du att det beror på?
- Det är alltid svårare att föra matcherna och försöka slå hål än att ligga och försvara sig. Det kanske är så att man inte fått upp speeden i början och så. Samtidigt är det en match vi ska vinna. Men det visar väl att det kanske inte är så enkelt, och att skillnaden kanske inte är så enorm.

I klippet ser ni en tv-intervju med Källström efter matchen.

Publicerad 2017-02-21 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons