Kalmar vidare i cupen - krossade Helsingborg

Kalmar besegrade Helsingborg med 4-1 hemma på Gasten.

0:24

Avbryt
Försök igen

Se ett av Rajovics mål i spelaren ovan.

Redan efter 30 sekunder fick matchen stoppas för ett par sekunder efter att en pyroteknisk pjäs kastats in på gräset.

Det hela var till slut väldigt odramatiskt och efter att man fått bort pjäsen från konstgräset kunde matchen återupptas snabbt senare.

- Det var inte speciellt smart agerat, konstaterar C Mores kommentator Mats Lilja.

Kalmar skulle ta ledningen efter 25 minuter. Mileta Rajovic, nyförvärvet från danska Naestved blev målskytt för tredje matchen i rad när han vände bort Widell och med vänsterfoten slog han till förbi Joelsson i Hif-målet.

- Det spelar ingen roll vem som gör mål men tre i rad nu för mig så det är bra. Jag trivs bra och det tror jag syns på planen, säger Rajovic till C More efter 45 spelade minuter.

Precis innan paus utökade Kalmar FF sin ledning genom Johan Karlsson och Kalmar FF:s avancemang såg ut att vara ohotat.

Kalmar fortsatte under den andra halvleken att visa styrka och Mileta Rajovic forsatte att göra mål. Dansken placerade kyligt in 3-0-målet efter 58 minuters spel.

Med knappa tio minuter kvar att spela fullbordade Rajovic sitt hattrick, forwarden har nu gjort fem mål på tre tävlingsmatcher i KFF-tröjan.

Helsingborg fick in ett tröstmål i slutskedet och matchen slutade 4-1 till Kalmar som därmed är klart för cupkvartsfinal.

I C Mores studio hyllade Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh, Kalmars värvning av Mileta Rajovic.

- Ett riktigt fynd, säger han.

Lottningen av kvartsfinalerna och semifinalerna i cupen äger rum på måndag, klockan 21.15. Den sänds på Fotbollskanalen.

Kalmar: Friedrich, Lindahl, Sætra  Ólafsson, Sjöstedt - Skrabb, Karlsson, Gustafsson, Netabay, Gojani, - Rajovic

Helsingborg: Joelsson, Rejnhold, Widell, Suljic, Bengtsson, Holst, Hellborg, Loeper, Jönsson, Ring, Muhsin

Publicerad 2023-03-05 kl 14:52