Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVENSKA CUPEN

Klart: Damernas cupupplägg ändras – tar efter herrarna: ”Otroligt positivt”

Foto: Scanpix

Upplägget för svenska cupen ändras för de svenska damlagen.
På SvFF:s representantskapsmöte klubbades det under fredagen igenom att de hädanefter kommer ta efter herrarnas cupupplägg.
- Vi hoppas att det ska bli en succé även på damsidan, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Sedan fyra år tillbaka avgörs herrarnas svenska cupen-spel efter ett inledande kval sensommaren innan, därefter genom ett gruppspel under den sena vintern och den tidigare våren, med slutspel och final under våren. När det upplägget kom skiljde det sig från det tidigare upplägget, som gällde innan 2012, med utslagsmatcher direkt och en final i sent på säsongen. Den första cupturneringen som avgjordes på detta sätt var när IFK Göteborg besegrade Djurgården i finalen på Friends Arena i maj 2013.

Nu ska damerna ta efter herrarnas upplägg. Det klubbades igenom på Svenska Fotbollförbudets representantskapsmöte i Stockholm på fredagen.

- Det är otroligt positivt. När det här upplägget fastställdes för herrarna var det en innovation, och just då visste man inte vilken succé det skulle bli. Tänk att få tävlingsmatcher tidigare, och dessutom tävlingsmatcher med intresse. Det har varit väldigt, väldigt positivt. Så det är ganska naturligt att damerna också vill prova detta, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Kan det ge samma uppsving för damerna som det har varit för herrarna?
- Vi ska prova nu, och det finns ett väldigt intresse från damallsvenskan och damföreningarna att prova det här. Jag tror att överhuvudtaget att förlänga matchsäsongen och får fler matcher av tävlingskaraktär är bra för oss. Så vi hoppas att det ska bli en succé även på damsidan.

Det nya cupupplägget börjar gälla från och med nästa år, vilket gör att den första cupfinalen med det nya formatet avgörs våren 2018.

Publicerad 2016-11-25 kl 15:23

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER