Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milojevic om MFF:s träningsbråk: "I era ögon kanske drama - för mig normal träning"

Svenska Cupen

MALMÖ. Det var stökigt på Malmö FF:s träning i onsdags. 
Något som tränaren Milos Milojevic inte ser som negativt.
- Hade det varit annorlunda och de inte haft någon eld eller fajt i sig - då hade det varit lite stressigt, säger Milojevic.

5:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Milos Milojevic ovan.

Malmö FF:s onsdagsträning bjöd på en hel del dramatik. Under en spelövning beordrade Milos Milojevic mittfältaren Amel Mujanic av planen, efter en närkamp som tränaren inte uppskattade. 20-åringen var oförstående när han tvingades köra fysträning resten av passet.

Senare hamnade Lasse Nielsen och Malik Abubakari i gruff med varandra efter att den senare hamnat på marken efter en duell dem emellan. En eftersläng delades ut innan situationen lugnade ner sig och duon samsades. Tränaren Milos Milojevic reder ut onsdagens incidenter:

- Nej, i era ögon kanske det är drama - för mig är det en normal träning. När vi vill ha lite mer kontakt, lite mer fajt - om vi vill spela aggressivt måste vi också träna aggresivt. Det är vanligt när det är en kontaktsport. Det är känslor - när det kommer lite närmare första tävlingsmatchen vill alla stämpla in sig och visa: "jag är här, jag vill inte gå tillbaka utan stå upp för min del", säger Milojevic och går in på händelsen med Mujanic:  

ANNONS

- Först med Amel, inga konstigheter, han reagerar lite som en ung kille reagerar - som är vanligt. Vi hade snackat så han förstår att det inte är något personligt. Gruppen Malmö har ett sätt i hur disciplinen ska vara ute på planen, hur vi ska träna, kämpa på och vilka principer som vi har när vi tränar. Vi har kan inte påverka delen som vi inte har någon direkt kontroll över, som är domaren, vädret och planens kvalitet exempelvis. Han vet och förstår att det inte är något personligt. I det ögonblicket ville jag att han skulle ta det lite lugnt, att gå ut lite innan det blir för mycket.   

Milojevic fortsätter:

- När det gäller Lasse och Malik är det en duell, en back mot en anfallare och det blir alltid tufft. Malik är en tuff spelare, Lasse också - han gillade inte den tacklingen så för min del är det okej. Hade det varit annorlunda och de inte haft någon eld eller fajt i sig - då hade det varit lite stressig. Nu är det ingen stress och är det så på träning vet jag att ska bli 20-30 procent (bättre) på match.  

ANNONS

Amel Mujanic är fåordig när han beskriver händelsen.  

- Det är precis som han (Milojevic) sa. Det blev lite fel, det blev lite känslor, sådant som händer på träningen. Inget mer med det, efter träningen skakade vi hand och vår relation är hur bra som helst.  

Lasse Nielsen gör inte heller någon grej av bråket med Abubakari:  

- Jag tror att det väl var en reflex från hans sida, det var väl det hela. Det är inte första gången det händer på planen och det kommer inte vara sista gången. Nej, det är lugnt - inga problem, säger Nielsen. 

Det har hänt fler gånger under din tid i Malmö?  
- Jaja, det har skett fler gånger. Det är det jag säger, det kommer att hända fler saker på träning - så är det. Pulsen är hög och folk vill vinna, det kommer att hända grejer ibland. Det är fotboll och det är kulturen att vilja vinna, så händer det skit på planen. Det är inga problem.  

ANNONS

Malmö FF inleder spelet i svenska cupens gruppspel i morgon. Då gästar Gais Malmö IP:s konstgräs.

Malmö FF-Gais startar 15.15 på söndag. Alla matcher i svenska cupen sänds på C More

Publicerad 2022-02-19 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto