Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nordström om knapp speltid: "Ställer alltid upp för Blåvitt"

Svenska Cupen

Billy Nordström kämpar i år för en startplats i Blåvitt.
Första chansen blir i dag mot Varberg i svenska cupen. 
- Jag ställer alltid upp på vad som är bäst för Göteborg, säger den 22-årige vänsterbacken till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg-försvararen Billy Nordström har under de senaste säsongerna haft svårt att få speltid som vänsterback i alllsvenskan. För ett par år sedan hölls han utanför startelvan av norrmannen Haitam Aleesami och därefter av bland andra Scott Jamieson innan han inför förra säsongen blev utlånad till Varberg. 

- Haitam var ju ganska svår att flytta på och i övrigt är det en konkurrenssituation, som har varit bra. Det har även hjälpt mig att ta steg inom fotbollen, även om jag såklart hade velat spela mer, säger han. 

Nordström tog däremot en startplats i Varberg och hann med 13 starter i superettan innan han återvände till hemstaden för att avsluta säsongen. 

ANNONS

- Jag tycker att det var nyttigt att komma iväg lite hemifrån från tryggheten i Göteborg, då jag fick ta hand lite mer om mig själv i Varberg. Jag träffade även många goa människor där, då det var en väldigt tajt grupp med både människorna runt och inom klubben. Det tar jag med mig mest, samtidigt som jag även fick speltid, säger han.

Det gav också en skjuts framåt i Blåvitt, där han fick speltid i 13 matcher under under hösten, trots att klubben lånade in Sam Adekugbe på samma position.

- Jag hade en dialog med Mats (Gren) innan han skulle kalla tillbaka mig kring att han skulle plocka in en ny vänsterback och det är klart att klubben ska göra det, då vi ska vara så konkurrenskraftiga som möjligt. Sedan får tränaren bestämma vem som ska spela i matcherna. Jag ställer alltid upp på vad som är bäst för Göteborg, så det har aldrig funnits en anledning att springa runt och klaga, säger han. 

ANNONS

Under försäsongen har Nordström fortsatt att få speltid, även om Victor Wernersson kommit in som ny på samma position. Nordström gjorde bland annat mål under klubbens träningsläger mot kinesiska Meixian Techand i Spanien.

- Jag tycker att det har känts helt okej. Jag har fått spela både lite som wingback och central mittfältare, där det gått hyfsat på båda ställena. Det är svårt att säga när det handlar om träningsmatcher, men jag har fått spela ganska mycket och det har känts ganska bra. Jag har spelat innermittfältare tidigare också och kan anpassa mig ganska bra till det med. 

Är det i år du ska knipa en ordinarie startplats i Blåvitt?
- Det enda jag kan göra är att göra så bra ifrån mig som möjligt på träningarna och förbereda mig på rätt sätt. Jag kan inte bestämma över tränaren kring vem som ska spela, men jag vill ju givetvis att det ska vara jag, så jag kommer ju att göra vad jag kan på träningarna. Om det heller inte blir så kan jag inte springa runt och vara deprimerad, då det kan smitta av sig och påverka människor runt omkring mig. Jag försöker bara vara så positiv som möjligt och får jag inte spela, så ska jag sporra mina lagkamrater, säger han. 

ANNONS

Under lördagen har han i vilket fall chans att visa upp sig och ta ytterligare ett kliv mot en allsvensk startplats, när Göteborg tar emot Varberg i svenska cupen. 

- Det blir också lite speciellt eftersom att det inte är så många kvar sedan jag var där i somras. Jag hade en större relation till personerna jag spelade med än klubben, så det ska bli kul att se några gubbar, men annars är det inget jag sprungit och tänkt på, säger han.

- Det ska i vilket fall bli väldigt roligt, det är ju första tävlingsmatchen för säsongen, fortsätter han.  

Se Göteborg-Varberg klockan 16.00 på C More.  

Publicerad 2018-02-17 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto