POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN

Nya beskedet: Fel uppgifter - cupmatchen inte polisanmäld: "En direkt felaktighet"

Foto: Bildbyrån.

Dagens Nyheter rapporterade att mötet mellan IFK Värnamo och Assyriska BK blivit polisanmält.
Fel, enligt Tobias Tibell på Svenska Fotbollförbundet.
- Det är en direkt felaktighet, säger han till Fotbollskanalen.

Den 23 augusti i år vann IFK Värnamo som väntat mot Göteborgslaget Assyriska BK, till vardags i division två, i svenska cupen. Slutresultatet skrevs till 5-0 och Smålandsklubben avancerade därmed vidare till gruppspel.

Dagens Nyheter rapporterade tidigare under torsdagen att matchen av SvFF blivit polisanmäld och i artikeln citerades förbundets jurist Tobias Tibell.

Men efter att artikeln publicerats hör Tibell av sig och förklarar att DN fått informationen om bakfoten. Någon polisanmälan existerar inte.

- Det är inte alls så att den matchen är polisanmäld. Det är en direkt felktighet, säger han till Fotbollskanalen.

Vad är korrekt information?
- Korrekt information är att vi fått en rapport om att det kan varit avvikelser på spelmarknaden, men det är något vi behöver titta närmare på innan vi kan dra några slutsarer kring om de uppgifterna är korrekta eller inte och vad det kan bero på.

Så matchen är inte polisanmäld?
- Nej.

Vad gäller den andra matchen som av DN även den uppgavs ha varit polisanmäld, den mellan BK Forward och Linköping City, säger Tibell:

- Där har vi en utredning av den matchen tillsammans med polisen. Sedan om de har upprättat en formell anmälan eller inte, det vet jag inte. Det får polisen svara på.

Tidigare i dag kunde Fotbollskanalen berätta att två spelare från Syrianskas U19-lag dömts skyldiga för försök till matchfixning och givande av muta.

- Det stämmer, det blev fällande dom och den kom i dag. Det blev en villkorlig dom, sa Jessica Åkerlind vid Södertälje tingsrätt till Fotbollskanalen då.

Publicerad 2018-09-06 kl 17:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå