STOCKHOLM. Djurgården fick en perfekt start i Svenska cupen.
Nyförvärven Deniz Hümmet och Miro Tenho nätade när Skövde besegrades med 2-0.

Spela
Tenho gör 2-0 mot Skövde AIK
Spela
Djurgården tar ledningen mot Skövde AIK

Djurgården fick en bra start på Svenska cupen när man på måndagen spelade mot Skövde. I den första halvleken var det hemmalaget för hela slanten - och 1-0 kom efter bara fem minuter.

Piotr Johansson gjorde en fin spelvändning ut till Felix Va på vänsterkanten. Han petade fram bollen förbi en motståndare och till Lucas Bergvall som tog en bra djupledslöpning, och han tog med sig bollen ner mot kortlinjen innan han skickade in den mot förstastolpen där Deniz Hümmet var först och satte matchens första mål.

Det var Hümmets första tävlingsmål för Djurgården - och han skulle få bud på fler.

Efter 15 minuter hittade Oskar Fallenius in till Hümmet som fick ett jätteläge, men som fick inte till avslutet.

Men två minuter senare kom 2-0.

Rasmus Schüller slog ett fint inlägg från vänster in till landsmannen Miro Tenho som hade dröjt sig kvar efter en hörna - och han nickade in matchens andra mål. Även det hans första tävlingsmål för Djurgården.

Hemmalaget tryckte på för ett tredje mål. Och framför allt var det Deniz Hümmet som var i centrum.

Efter 20 minuter satte Haris Radetinac en passning över motståndarnas backlinje till Hümmet som tog med sig bollen in i straffområdet och borde ha gjort sitt andra mål - men sköt utanför.

Efter 37 minuter var det nära igen.

Samuel Leach Holm slog ett perfekt inlägg från höger till Hümmet som blev fri och kunde ha tagit in bollen, men i stället försökte han avsluta på ett tillslag, och det blev misslyckat och målvakten Otto Lindell kunde avstyra.

Och efter 41 minuter var det återigen när för Hümmet. Leach Holm drog till med ett hårt skott från 25 meter. Lindell klarade inte av att hålla bollen utan släppte retur rakt ut till Hümmet som blev helt fri och borde ha gjort mål, men sköt på målvakten.

- Det är trevligt att göra sitt första mål. Det var en bra boll från Rasmus, sa Tenho till TV4 i paus och fortsatte om den första halvleken:

- Jag tycker att vi spelar ganska bra. Vi flyttar bollen. Om de försöker pressade så fungerar det inte. Det står 2-0, men jag tycker att vi hade fler chanser till att göra mål.

Skövde AIK:s Elmar Abraham:- Vi måste våga spela. När vi gör det kommer vi till lägen och högre upp i banan, sa han till TV4.

Efter 54 minuter avancerade Felix Va och frispelade Fallenius, men han tog lite för lång tid på sig med avslutet och Marcus Mikhail petade bort bollen.

Djurgården kontrollerade matchen och efter 74 minuter var det nära att Leach Holm ökade på ledningen. Mittfältaren kombinerade med Magnus Eriksson och klippte till strax utanför straffområdet - men bollen träffade stolpen.

Matchen slutade 2-0.

- Det känns helt okej. Jag tycker jag själv har fler växlar och vi i laget hade kunnat göra ett, två, tre eller fyra mål till. Det viktigaste var tre poäng och vi gör många bra saker i dag också, säger Djurgårdens Samuel Leach Holm i TV4.

På frågan om Djurgården blev "bekvämt" i akt två svarar mittfältaren:

- Vi snackade om att gå för trean. Men vi får en dålig start på andra halvlek och det är kanske lite nochanlant. Efter första halvlek visste vi att vi flera nivåer över Skövde och jag tycker att vi borde trummat på. Men vi kom inte upp i den nivån.

Skövde AIK:s Elias Lindell:

- Det var tufft. Vi började för dåligt och det är en förutsättning att börja bra mot Djurgården på bortaplan för att få med sig något, säger han till TV4 Play.

I nästa omgång ställs Djurgården mot Nordic medan Skövde AIK möter IFK Göteborg.

Djurgården: Widell Zetterström - Johansson, Tenho, Danielson, Radetinac (Dahl 72) - Leach Holm, Schüller (Sabovic 72), L. Bergvall (Eriksson 72) - Fallenius, Hümmet (Gurbanli 72), Va.

Skövde AIK: O. Lindell - E. Lindell, Broman, Schyberg, Mikhail - E. Abraham, Ovsenek - Suljev, S. Abraham, Engström - Skillermo.

Alla matcher från svenska cupen ser du på TV4 Play.

Publicerad 2024-02-19 kl 20:34