Odefalk räddade poäng för BP - kryssade mot HBK i cupen

Halmstads BK tog ledningen tidigt i andra halvlek.
Men BP:s Wilmer Odefalk räddade ett kryss med sitt 1-1-mål.
Lagen fick dela på poängen i årets första tävlingsmatch.

0:46

Avbryt
Försök igen

Se Lundevalls ledningsmål i spelaren ovan

Årets första tävlingsmatch för Brommapojkarna och Halmstads BK i svenska cupens gruppspel sköts upp från måndagskvällen. Vädret i Stockholm gjorde att matchen i stället fick avgöras under tisdagen.

Första halvlek blev mållös på Grimsta, trots flera chanser för båda lagen. Inte minst hade Villiam Dahlström och Sadat Karim varsin vass chans för bortalaget. Även BP:s Wilmer Odefalk hade ett fint läge, men skottet gick ovanför mål.

Det krävdes dock inte många minuter i andra halvlek innan HBK tog ledningen. Simon Lundevall kom fri mot mål och rullade in bollen vid bortre stolpen.

Brommapojkarna övertog då initiativet i matchen i jakt på en kvittering. De kom till flera fina lägen - och med knappt 70 minuter spelade satt 1-1. Marijan Cosic slog in bollen mot mål, där Odefalk stod rätt och kunde stötta in bollen.

Slutet av matchen blev sedan intensiv, där framför allt HBK forcerade för ett segermål, men de lyckades inte hitta rätt. Den första cupmatchen för året slutade i delad poäng för BP och HBK.

I samma grupp slog Djurgården Brage med 1-0 på måndagskvällen.

Publicerad 2022-02-22 kl 15:12