Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Östers besked: Lämnar in protest till SvFF efter "rökmålet" - vill tilldömas seger i cupkvartsfinalen

Superettan

Öster-målvakten Tobias Andersson stod i bengalrök vid ett av AIK:s mål i cupkvartsfinalen.
Nu väljer Öster att lämna in en protest till SvFF - och hävdar att föreningen ska tilldömas seger i matchen.  
- Lämnar vi inte in en protest visar vi att vi accepterar det här, säger Östers styrelseledamot Fredrik Gustafson till Fotbollskanalen. 

1:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Larssons frisparksmål i spelaren ovan.

Öster föll i går med 4-2 mot AIK efter förlängning i cupkvartsfinalen på Myresjöhus Arena i Växjö. Efter matchen blev Sebastian Larssons frisparksmål i första halvlek en snackis, då Öster-målvakten Tobias Andersson stod i ett rökmoln när frisparken slogs. Detta efter att AIK-supportrar, som höll till på läktaren bakom målet, tände bengaler, vilket resulterade i ett rökmoln som tog sig in i straffområdet. 

- Jag ser bollen lite senare och då påverkar det ganska mycket. Det räcker att det är några hundradelar, så hinner jag inte, sa Öster-målvakten till P4 Kronoberg efter matchen. 

Fotbollskanalen kunde i går avslöja att Öster var missnöjt med sekvensen vid målet och att föreningen därmed övervägde en protest till Svenska Fotbollförbundet. 

ANNONS

I dag rapporterade Smålandsposten att Öster väljer att lämna i en protest till SvFF och att föreningen vill tilldömas seger i cupkvartsfinalen. 

- Det är bara att se vad som hände efter matchen mellan IFK Göteborg och Gais som avbröts i paus vid ställningen 0–0 på grund av pyretekniken på arenan. Eftersom det var Göteborgs anhängare som eldade tilldömdes Gais segern. Nu har vi ett liknande fall som i mitt tycke än ännu mer solklart eftersom AIK gjorde mål som en direkt konsekvens av AIK-fansens agerande, säger Fredrik Gustafson, styrelseledamot i Östers IF, till Smålandsposten

Gustafson förklarar vidare beslutet för Fotbollskanalen så här:

- Gentemot våra sponsorer, fans och spelare kan vi inte bara sitta och säga att det som hände är helt okej. Lämnar vi inte in en protest visar vi att vi accepterar det här, säger Gustafson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Öster kommer vända sig till Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté och klubben säger att skrivelsen kommer att ligga på kommitténs bord under måndagen.  

- Sen får vi bara följa vad som händer vidare, säger Gustafson.

Tävlingskommitténs ordförande Christer Gustafsson anser att det är för tidigt att uttala sig om utgång för protesten, men menar att kommittén kommer att samla in rapporter från olika parter under morgondagen. 

- Det är lite för tidigt att säga (vad regelverket säger om den här typen av protest). Vi kommer att ta in handlingar och jag vet samtidigt att det var en matchdelegat på plats, så vi kommer självklart att ta in rapporter och även från domarna och sedan yttrande från båda föreningarna. Det är för tidigt att säga vad som kommer att hända med detta, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

AIK:s säkerhetschef Henrik Koch om Östers protest:

-  Det finns inte så mycket att säga just nu. Vi får vänta på vad förbundet säger. Men det är Öster som arrangör och är man missnöjd med säkerhetsarbetet får man väl vända sig till sig själva.

Publicerad 2019-03-10 kl 14:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto