Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: SCANPIX

Pyroteknik - då kan derbyt spelas inför tomma läktare

Taket på Tele2 Arena kommer sannolikt att vara stängt under söndagens Stockholmsderby. Skulle stora mängder pyroteknik förekomma riskerar mötet att ske inför tomma läktare.

- Jag utgår ifrån att alla fattar att det inte går att elda, säger Hammarbys VD Henrik Kindlund till Fotbollskanalen.

På söndag går derbyt mellan Djurgården och Hammarby i svenska cupen av stapeln. Enligt supporterinfonformationen på Hammarbys hemsida kommer taket på Tele 2 Arena med största sannolikhet vara stängt, vilket innebär att eventuell pyroteknik kan få stora konsekvenser för åskådarna. Hammarby skriver att ingen riktigt vet hur rökbildningen påverkar arenan under sådana omständigheter och att det finns risk att den måste utrymmas vid stora mängder pyroteknik. Därefter kommer matchen att återupptas, inför tomma läktare.

Beslutet att ha taket stängt tas av huvudarrangören, i detta fall Djurgården. Hammarbys VD Henrik Kindlund säger att de givetvis för en dialog med motståndarna, men att det i slutändan är upp till huvudarrangören vad som gäller.

ANNONS

- Om Djurgården har bestämt det så är det så, säger Kindlund.

Anledningen till att taket kan komma att vara stängt är att det just nu byggs om.

VD:n menar vidare att det finns en enkel lösning för att förhindra att arenan utryms.

-  Är taket på, så är det på. Då utgår jag ifrån att alla fattar att det inte går att elda med någon pyroteknik, säger Henrik Kindlund.

I en intervju med Fotbolldirekt säger dock operative chefen för Storstockholms brandförsvar, Håkan Dahlbäck, att stängt tak inte nödvändigtvis behöver betyda att arenan inte klarar av pyroteknik.

Dahlbäck hävdar att man har fått garantier från arrangör och arenabolaget kring frågan.

- Ja, vi har under möten fått garantier om att Tele2 arena har fläktsystem som ska klara av rökutveckling från pyroteknik, säger Dahlbäck till Fotbolldirekt.

ANNONS

- Vi litar på garantier vi har fått på det här viset och utgår i från det. Nej, jag tror inte att det behöver vara svårare att hantera eventuell rök under stängt tag jämfört med ett öppet. Att spela under bar himmel kan också ibland lägga som ett lock på.

Matchen mellan Djurgården och Hammarby spelas på söndag med avspark 14.00.

Djurgårdens VD Henrik Berggren hänvisar alla frågor till säkerhetsansvarige Mats Jonsson. Fotbollskanalen har försökt att nå den sistnämnde vid upprepade tillfällen utan att lyckas.

Publicerad 2016-03-04 kl 06:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto