Sirius vidare till gruppspelet i svenska cupen - vann över Brommapojkarna

Svenska cupen (herr)

Sirius är klart för gruppspelet i svenska cupen.
Uppsala-laget slog ett B-betonat Brommapojkarna med 3-1 på Grimsta IP under onsdagskvällen.
- Vi spelar bra i dag, framförallt i första halvlek, säger Laorent Shabani i DobbTV:s sändning.

Samtidigt som Sveriges träningslandskamp mot Danmark spelades det svenska cupen-fotboll på Grimsta, mellan Sirius och Brommapojkarna. Både Sirius och BP vilade många av deras bästa spelare i onsdagens svenska cupen-match. BP fokuserade på att säkra andraplatsen division 1 norra, och Sirius kom från ett tufft spelschema i allsvenskan.

I den 17:e minuten skulle ett B-betonat BP vara nära att ta ledningen. Oskar Nordlund visade upp fart och kraft när han löpte sig fri från sin mittback och fick iväg ett skott - men det tog i stolpen och det var fortsatt 0-0.

Efter drygt 30 minuter kom ledningsmålet från Sirius. BP spelade fel och Tim Björström kunde bryta bollen, hittade fram till Yukiya Sugita som skarvade fram till 18-årige anfallstalangen Joakim Persson som tog vara på läget och sköt in bollen i bortre - 1-0 Sirius.

Ungefär sju minuter senare kom 2-0. Återigen spelade BP fler och Sirius kunde ta vara på det. Sugita hittade fram med en fin djupledsboll till Persson som chippade bollen över BP-målvakten, och Laorent Shabani kunde sätta 2-0 i öppet mål.

BP var nära att ta ledningen, men efter det kunde Sirius dominerade den första halvleken - som slutade 2-0. Den andra halvleken började som den första slutade, men ju längre halvleken led arbetade sig BP in i matchen.

Och i den 70:e minuten var BP nära att reducera, Oskar Nordlund sprang sig fri i djupet och kom ensam med målvakten, men skottet gick rakt på - men bollen touchade målvakten och Nordlund fick ett nytt läge på returen. Skottet var på väg in i mål, men då slänge sig Jamie Roche och fick undan bollen. På reprisen visade det sig att bollen tog på armen, men domarna missade regelbrottet och det blev bara hörna av det hela.

Med ungefär tio minter kvar fick BP ett utmärkt frisparksläge precis utanför straffområdet, inbytte Albin Linnér tog hand om frisparken men träffade muren. Linnér fick en andra chans, och som han tog den. På volley smällde han in reducering för BP och skapade ner i slutet av matchen.

Några minuter senare skulle Sirius punktera matchen. Simon Gefvert fick bollen på högerkanten och hittade in till Sugita, som på sin egen retur kunde peta in 3-1.

Sirius hade inför matchen avancerat till cupens gruppspel i samtliga år sedan formatet infördes inför 2013, och det gjorde de även i år. Efter segern borta mot BP är Sirius klart för vårens svenska cupen-gruppspel.

- Vi spelar bra i dag, framförallt i första halvlek. Vi styr tempot och är det bollförande laget i dag, säger Laorent Shabani i DobbTV:s sändning.

BP: Jonas Olsson - Samuel Svenlén, Cameron Streete, Adam Grundström, Amadeus Sögaard - Endreas Tesfai, Christer Gustafsson, Aron Sandén, Alexander Fioretos - Simon Helg, Oskar Nordlund.

Avbytare: Axel Wallenborg, Gustav Sandberg Magnusson, Omar Faraj, Nils Wallenberg, Albin Linnér, Teo Grönborg, Simon Graasvoll.

Sirius: Jonathan Visocsi - Simon Gefvert, Karl Larson, Tim Björkström, Axel Björnström - Johan Karlsson, Elias Andersson, Jamie Roche - Yukiya Sugita, Joakim Persson, Laorent Shabani.

Avbytare: Lukas Jonsson, André Österholm, Samuel Wikman, Erik Langwagen, Stefano Vecchia, Isak Bråholm, Mohammed Saeid, Noel Hansson.