Skrällen: Djurgården utslaget ur cupen mot elitettan-lag

Svenska cupen (herr)

Djurgården ledde 2-1 med fem minuter kvar hemma mot elitettan-laget Umeå.
Då vände Umeå med två snabba mål i slutet - och skickade Djurgården ur cupen.

Det var upplagt för gruppfinal mellan Djurgården och Umeå i svenska cupen efter att båda lagen vunnit sina inledande matcher mot Uppsala och Morön. Umeå spelar i år i elitettan efter att ha åkt ur damallsvenskan i fjol, medan Djurgården höll sig kvar i högsta serien.

Djurgården skulle ta sig vidare vid oavgjort och ledde också med 2-1 med fem minuter kvar. Då var de på god väg till semifinal - men Umeå vaknade till liv.

I den 86:e minuten kvitterade Sarah Mellouk till 2-2 och på stopptid skickade Alexandra Sandström in 2-3-målet som tog Umeå förbi Djurgården i gruppen och vidare till semifinal.

Samtidigt vann Morön borta mot Uppsala och tog hand om tredjeplatsen i grupp 4. I grupp 1 tog Häcken hand om gruppsegern efter 5-2-segern hemma mot Linköping.

Publicerad 2021-03-27 kl 15:56