Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thelin optimistisk efter tungt 2018: "Finns en gnista inne i spelarna som växer och växer"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Elfsborg hade ett tungt fjolår.
Men nu är Jimmy Thelin optimistisk inför den nya allsvenska säsongen.
- Vi har börjat bygga på något. Det finns en gnista någonstans inne i spelarna som växer, säger tränaren.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från Djurgårdens möte med Elfsborg.

Inför förra säsongen plockade Elfsborg in Jimmy Thelin som ny tränare. Debutåret för honom blev inte alls vad klubben tänkt sig. Borås-laget hade det tufft och slutade till sist tolva i allsvenskan.

Under söndagen åkte Elfsborg ut ur svenska cupen, efter förlust med 3-2 borta mot Djurgården, men inför den kommande allsvenska säsongen ser Thelin positiva tecken i laget.

- Det jag ser i vårt lag är att vi har börjat bygga på något, efter en tuff fjolårssäsong. Vi har börjat bygga en team spirit igen, och det är det viktigaste för oss att vi kan ha med oss den in i allsvenskan, säger han.

Både de befintliga spelarna och nyförvärven har tagit steg för steg. Det finns en gnista någonstans där inne i spelarna som jag tycker växer och växer för varje vecka som går. Det är det vi tar med oss.

ANNONS

I vinter har Elfsborg hämtat in offensiva spelare som Pawel Cibicki, Jonathan Levi och Deniz Hümmet, vilka Thelin tror mycket på.

- Vi har lagt förra säsongen bakom oss och de nya spelarna som har kommit in har inget bagage med sig från den situationen som var då. Jag tycker samtliga visar upp den farten och ambitionen i vårt djupledsspel som vi kanske saknade förra året. De bidrar med det som de är här för att bidra med. 

- Nummer ett är att få fram bollarna dit till de spelarna. Så som vi spelade de sista tio minuterna mot Djurgården, då vi hamnade i ett längre spel… det är inte så vi ska spela. Det kanske blev en stress internt att vi ville fram snabbt. Så länge vi klarar av att ha en okej speluppbyggnad och kan servera de här spelarna på rätt ställen tror jag att de kan bidra med mycket.

ANNONS

Om insatsen mot Djurgården säger tränaren:

- Vi visste att vi behövde vinna matchen så vi valde att spela med ett högt utgångsläge i planen. Det lämnade (Jesper) Manns alldeles ensam mot tre Djurgården-spelare, till en början. Där hade vi problem men vi fick ordning på det efterhand och kom bättre in i matchen. Första halvlek var en ganska öppen tillställning, det svängde fram och tillbaka.

- I andra halvlek fick Djurgården tryck direkt och vi gjorde det inte tillräckligt bra på våra defensiva fasta situationer och det kostade oss ledningen. Trots det så försökte vi hela vägen, vi fick en kvittering och våra spelare gav allt. Vi var nära att göra ett 2-3-mål också. Mot slutet satsade vi ju allt som vi hade kvar i båda hjärta och ben, och det kostade ett mål. Men läget var tydligt, vi var tvungna att vinna matchen. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-04 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto