TV: Djurgården vidare till cupgruppspel - Ademi med två första målen i Dif-tröjan

Svenska cupen (herr)

Djurgården hade inga problem att ta sig vidare till svenska cupens gruppspel.
Mot Karlslund blev det seger med hela 4-0.

Ademi ger Djurgården ledningen

Mellan Karlslund, som spelar i division 2, och allsvenska Djurgården i kvalet till svenska cupens gruppspel, var det gästerna som förde spelet inledningsvis. Stockholmslaget hade mest bollinnehav, vilket gav utdelning under den första halvleken.

Efter lite mer än 15 spelade minuter spelade Magnus Eriksson fram till Albion Ademi, som på volley kunde skicka in 1-0 från nära håll. Ademi gjorde därmed sitt första mål i Djurgårdströjan sedan ankomsten från IFK Mariehamn tidigare i år.

Bara minuter senare kunde Hjalmar Ekdal utöka Dif:s ledning till 2-0. Mittbackens mål möjliggjordes efter en assist av nämnde Eriksson, som ungefär 20 minuter senare fick se samme Ekdal göra 3-0 innan halvtidsvilan.

En dryg kvart in i den andra halvleken höll sig berörde Albion Ademi framme igen. Det var i den 59:e matchminuten som finländaren fastställde slutresultate4-0 efter en nickPassningen stod Emmanuel Banda för.

Karlslunds IF: Franck - Koss, Hatula, Andersson, Jangdin - Resic, Gustafsson, Lundberg, Alp - Lipovac, Masic.

Djurgårdens IF: Vaiho - Cornic, Löfgren, Ekdal, Nyholm - Banda, Edwards, Eriksson - Radetinac, Ademi, Kujovic.