TV: Efter missarna - Blåvitt avgjorde sent mot Skövde AIK

Svenska cupen (herr)

GÖTEBORG. IFK Göteborg besegrade Skövde AIK med 1-0 i Svenska cupen.
Efter mängder av brända lägen kunde Gustaf Norlin slutligen raka in segermålet med fem minuter kvar.
- Det var kul att komma in och göra ett mål, säger Norlin till TV4 Play.

Diagne testar avslut - skjuter över mål

IFK Göteborg vände och vann efter stor dramatik borta mot Nordic United i cuppremiären. På söndagen gästade Skövde AIK, som förlorade sin premiär mot Djurgården med 2-0, ett slutsålt Bravida arena.

Då var det ett Blåvitt som dominerade bollinnehavet totalt inledningsvis, men den första riktiga målchansen föll till Skövdes Mamadou Diagne som sköt halvmetern över ribban utifrån efter tio minuter.

IFK Göteborg tog sig i sin tur till ett par halvchanser, innan två tunga avslut från Thordarson respektive Mucolli i minut 20 blev hemmalagets dittills hetaste lägen.

Minuterna senare fick startdebuterande Malick Yalcouyé ett vasst läge framför mål - men stördes i skottögonblicket till den grad att han ville ha straff. Det fick han däremot inte.

I anfallet efter fick Arbnor Mucolli ett jätteläge framför mål - men Otto Lindell stod för en alldeles strålande benparad i Skövde-målet.

I minut 33 var Mucolli nära att ge Blåvitt ledningen igen. Men ribban stod i vägen på frisparksförsöket. Sekvensen efter fick Yalcouyé ett nytt kanonläge, men bollen ville inte leta sig in.

IFK Göteborg bibehöll sitt stora spelövertag efter paus och skapade en hel del halvchanser. En av de hetare föll till Oscar Pettersson efter Yalcouyés förarbete - men volleyförsöket gick metern över ribban.

I minut 72 var det nära för Blåvitt igen, men Wendts och Mucollis lägen framför mål letade sig inte heller dem in i nät.

I den 85:e minuten skulle målnollan slutligen spräckas. Detta sedan Thomas Santos stått för ett välriktat inägg som Gustaf Norlin behärskat stötte i nät mot sin gamla klubb - till hemmapublikens stora jubel. På övertid hettade det till lite, då Elias Lindell stod för en bensax på Lucas Kåhed - och därmed fick gult kort.

- En riktigt ful satsning, en bensax, utbrast TV4 Plays expert Marcelo Fernandez.

Norlin är samtidigt glad efter segern.

- Det är väl okej, det är lite småskavanker. Det var lite tufft för mig. Jag vetifan, jag har väl tränat för dåligt under försäsongen. Men det var kul att komma in och göra ett mål, säger Norlin till TV4 Play och fortsätter:

- Det handlar om att vara uppe på en kontinuerligt bra nivå, och jag har väl inte riktigt kommit upp dit vi vill att jag ska vara. Det är bara att bita i det sura äpplet när man inte får spela, men nu var det kul att jag fick komma in och göra en balja.

Av allt att döma väntar nu en helt avgörande match om gruppsegern mellan Djurgården och IFK Göteborg i Stockholm nästa helg. Det återstår att se om Sebastian Hausner är redo för spel då för Blåvitt, då han i andra halvlek mot Skövde blev utbytt skadad.

- Det blir ett ordentligt test för oss. All respekt för Nordic och Skövde, men de är en och två divisioner under oss. Det är ett förmodat topplag i allsvenskan på deras konstgräs i Stockholm, så det blir en väldigt bra värdemätare och intressant att se hur vi ligger till. Vi går för att vinna gruppen, säger Norlin.

IFK Göteborg: Dahlberg - Santos, Svensson, Hausner, Wendt - Yalcouye, Pyndt, Thordarson - Mucolli, Carlstrand, Pettersson.

Skövde AIK: Lindell - Lindell, Schyberg, Broman, Mikhail - Sörman, Abraham, Ovsenek, Diagne - Abraham - Skillermo.