TV: HBK kryssade mot TFF - gruppfinal väntar

Svenska cupen (herr)

HBK var illa ute mot TFF - men klarade kryss.
I andra halvlek kvitterade Gísli Eyjólfsson till 1-1.

0:33

Halmstads BK, som slog Helsingborgs IF i cuppremiären, tog under söndagen emot Trelleborgs FF i andra gruppspelsomgången. Matchen var inledningsvis jämn, och första halvan av drabbningen slutade mållös på Söndrums IP.

I stället rasslade det till några minuter in i andra halvlek, då TFF stod för en kontring längs vänsterkanten, där Armin Culum sedan var på rätt plats i straffområdet efter ett inspel och satte 1-0 från nära håll.

HBK jagade sedan ett kvitteringsmål, och fick till slut utdelning, då nyförvärvet Gísli Eyjólfsson höll sig framme till 1-1 efter 76 minuters spel, vilket också blev slutresultatet.

HBK har nu fyra poäng efter två omgångar, medan IFK Värnamo toppar gruppen med esx poäng. Nästa lördag väntar en gruppfinal mellan HBK och Värnamo i Småland.

Halmstads BK: Erlandsson, Ofosu Ayeh, Wallentin, Johansson, Olsson, Ahlstrand, Allansson, Al-Ammari, Ingason, Granath, Mohammed.

Trelleborgs FF: Ellborg, Weberg, Ogwuche, Dahlin Larsson, Hallberg, Saleh Karim, Culum, Bohman, Hörberg, Alievski, Wendt.