Höjdpunkter: Sirius vände underläge och vann mot Oskarshamns AIK
1:26
Sylisufaj kvitterar till 1-1
0:54
Crona ger Oskarshamn ledninge

Division 1-laget Oskarshamns AIK var på jakt efter en skräll när man tog emot allsvenska IK Sirius i premiären av svenska cupen under söndagseftermiddagen. Och framför hemmapubliken fick man en drömstart.

I nionde minuten tog OAIK nämligen ledningen genom Edvin Crona, som nådde högst på en hörna och nickade in 1-0.

Strax innan halvtidsvilan kom Sirius dock tillbaka. André Alsanati slog då ett inlägg från högerkanten som tog på Amer Eriksson Ibragics hand, varpå domaren dömde straff. Fram till elvameterspunkten klev Edi Sylisufaj som kyligt placerade in kvitteringen mitt i mål.

- Han sätter den säkert, konstaterade C Mores kommentator Markus Sjöman i sändningen.

I andra halvlek fullbordade Sirius vändningen. På en hörna höll sig Patrick Nwadike framme - två gånger om. Mittbackens nick räddades först men på returen stänkte han in 1-2-målet i nät.

I slutskedet av matchen pustade nyförvärvet Melker Heier till siffrorna. Mittfältaren fick bollen utanför straffområdet, avancerade mot mål och avlossade en kanon som letade sig in i krysset fram till 1-3.

- Vilket mål! Otagbart. En ordentlig kanon. Oerhört tjusigt, sa Sjöman i sändningen.

IK Sirius vann till slut matchen med 4-1 efter att Emil Özkan slagit till på tilläggstid. Härnäst ställs Uppsalaklubben mot Dalkurd, som föll mot Mjällby AIF samtidigt under söndagen.

Oskarshamns AIK: Hartmann - Dantas, Eriksson Ibragic, Catic, Crona, Falcao, Busuladzic, Lindqvist, Podrimcaku, Jibodu, Ulaj.

IK Sirius: Tånnander - Da Graca, Mathisen, Nwadike, Widgren - Heier, Roche, Stensson - Alsanati, Sylisufaj, Sjögrell.