TV: Lindgrens häxpipa sänkte AIK - Häcken till semifinal

GÖTEBORG. Första vinsten mot AIK sedan 2011 - den tog Häcken till semifinal i svenska cupen. Rasmus Lindgrens häxpipa la grunden till 3-0-segern.
- Det var en riktig jävla kanonträff, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

Inte en seger mot AIK sedan 2011. Under söndagen välkomnade Häcken Solna-laget till Bravida Arena för att bryta en trend - och ta sig till semifinal i svenska cupen.

De lyckades. Tack vare tre mål under de sista 20 minuterna.

Mötet inleddes dock med 70 mållösa minuter där planens båda målvakter briljerade. Peter Abrahamsson i Häcken och Oscar Linnér i AIK.

Linnér avstyrde ett friläge från Nasiru Mohammed i den första halvleken och framförallt en strålande frispark från Alexander Farnerud i den andra.

Abrahamsson i sin tur klarade av ett vasst skott från Jesper Nyholm och en hörn-nick från Per Karlsson.

- Jag tycker att det var två riktigt bra målvakter i dag. Toppklass grejer, säger Rikard Norling.

Tillslut skulle dock målnollan spräckas.

Med 20 minuter kvar på matchklockan fick Häcken frispark en bit in på offensiv planhalva.

Erik Friberg rullade kort till en omarkerad Rasmus Lindgren. Mittbacken tog emot, la tillrätta och distanssköt in sitt första mål i Häcken.

Av med ansiktsmask och upp med armarna i skyn. Glädjen var totalt.

- Den var otagbar. Det är inte ofta ett sånt distansskott är otagbart, men det var en riktig jävla kanonträff, säger Rikard Norling.

Häcken-tränaren Mikael Stahre om Lindgrens mål:

- Trevligt.

- Riktigt fin träff. Det är sådana mål man drömmer om att göra.

AIK gjorde vad de kunde för att samla kraft och repa mod. En Henok Goitom kastades bland annat in från bänken.

Inget hjälpte.

Istället kunde Häcken, mitt i AIK:s måljakt, ställa om och göra 2-0. Alexander Farnerud vände runt i straffområdet och la upp bollen till Alhassan Kamara. Anfallaren hittade nätet och fick Bravida Arena att explodera i minut 88.

Det var inte slut där.

På övertid sköt inhoppande Paulinho in slutresultatet 3-0 från straffpunkten. Därmed blir det Häcken som får spela semifinal mot Östersund nästa helg.

- Första målet hade självklart stor betydelse. Sjävklart glad över segern, säger tränaren Mikael Stahre.