TV: Malmö klart för gruppspel i svenska cupen - vann enkelt borta mot Värnamo

Svenska Cupen

IFK Värnamo stod emot bra i första halvlek.
Då växlade Malmö FF upp efter paus och vann mötet med 2-0 och tog sig därmed vidare till svenska cupens gruppspel.

Matchen på Finnvedsvallen mellan IFK Värnamo och Malmö FF började precis som väntat, med MFF som det spelförande laget. Trots ett kraftigt spelövertag lyckades gästerna från Skåne inte att spräcka smålänningarnas nolla.

Värnamo stod efter den inledande kvarten upp bra mot MFF och var faktiskt det lag som var närmast att ta ledningen i den första halvleken. Med fem minuter kvar till paus tvingades Malmö dessutom göra ett byte då Marcus Antonsson inte kunde fullfölja matchen. In kom i stället Jo Inge Berget.

0-0 i paus.

I andra halvlek växlade Malmö FF upp och drygt tio minuter in kom även ledningsmålet genom Jo Inge Berget när han avslutade i höjd med straffområdet. Kort därpå kom även 2-0 genom Guillermo Molins som behärskat rundade Värnamos målvakt innan han placerade in bollen i mål.

Efter Malmös 2-0-mål kontrollerade gästerna matchbilden och kunde till slut vinna tämligen enkelt.

MFF gick därmed vidare till svenska cupens gruppspel – ett gruppspel som lottas i kväll vid 18.30 och som sänds på Fotbollskanalen.

IFK Värnamo: Eriksson - De Vries, Lissette, Vindehall, Lassagård, De Sousa, Ismail, Da Silva, Karlsson Simola, Becirovic, Eriksson

Malmö FF: Melicharek - Beijmo, Larsson, Nielsen, Knudsen - Rakip, Bachirou, Innocent, Rieks - Molins, Antonsson.