TV: Mortensen sänkte Helsingborg i cupen: "Vi är för veka"

Helsingborg ställdes mot årets ligakonkurrent Trelleborg i svenska cupen.
- Det är inte tillräckligt bra, vi är för veka, säger Kalle Joelsson till C More.

0:54

Avbryt
Försök igen

Se Trelleborgs 3-1-mål i spelaren ovan.

Helsingborg åkte ur allsvenskan i fjol. På söndagen testades de mot ligakonkurrenten och superettanlaget Trelleborg i svenska cupen.

Då var det förra säsongens tabellfyra i superettan som inledde starkast. En kvart av matchen hade passerat när Nicolas Mortensen petade in 1-0.

- Det är en jättebra insatts från vårt lag, säger Nicolas Mortensen till C More.

Men det var inte det enda målet Mortensen skulle hinna få in i den första halvleken. Kanppt tio minuter senare var 2-0 ett faktum. Helsingborg hade knappt en målchans i den första halvan.

- Det är inte tillräckligt bra, vi är för veka. Vi måste upp några steg, säger Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson till C More.

I den andra halvleken gjorde Helsingborgs Rasmus Jönsson ett försök till att vända matchen. 1-2 kom efter 55 minuter. Men någon kvittering kom aldrig. I stället gjorde Trelleborg 3-1 på tilläggstid. Det var Henry Offia som fastställde slutresultatet.

Helsingborgs IF: Joelsson - Rejnhold, Widell, Suljic, Hellman - Holst, Hellborg - Loeper, Jönsson, Ring - Muhsin.

Trelleborgs FF: Kristensen, Viitikko Mortensen, Saeid,  Olasson, Bohman, Karlsson, Dhaini, Bödvarsson, Hörberg, Brkic.

Matchen mellan HIF och TFF sänds på Sportkanalen och C More med avspark 13.00.

Publicerad 2023-02-26 kl 15:00