Nyförvärvet blev tremålsskytt i svenska cupen-matchen mot Tord.

0:38
Rogne utökar ledningen för HIF
0:27
Amar Mushin ger Helsingborg ledningen

Svenska cupens andra omgång bjöd på en drabbning mellan IK Tord och Helsingborgs IF.

Hemmalaget Tord toppar tabellen i division 3 mellersta götaland och HIF ligger näst sist i allsvenskan.

Helsingborg passade på att lufta flera spelare. Bland annat fick nyförvärvet Amar Muhsin göra sin första start.

När matchen blåstes igång var det genast mycket Helsingborg. Gästerna hade fem snabba hörnor innan klockan hade hunnit till tio minuter. Tord höll undan.

Men division 3-laget var rejält tillbakatryckt och hade svårt att ta sig över mittlinjen.

Med knappt 20 minuter spelade var nyförvärvet Muhsin framme och gav Helsingborg ledningen efter att Tord-målvakten Hugo Kälström tappat bollen.

I den första halvleken skulle det även hinna bli 2-0 genom ett nickmål av Thomas Rogne och 3-0 på självmål, där Muhsin också var inblandad i situationen.

Inför den andra halvleken gjorde Helsingborg tre byten. Thomas Rogne, Philip Rejnhold och Alexander Falsetas utgick. In kom Ali Suljic, Wilhelm Loeper och Diego Fumaça.

Helsingborgs Taha Ali sprang ifrån hela Tord försvaret i en lång löpning. Enmanna-anfallet skulle avslutas i straffområdet men istället kom en Tord-försvarare fel in i situationen och Ali gick till marken. Straff och 4-0 till gästerna.

Sedan skulle nyförvärvet Muhsin slå till igen. Den här gången slog Helsingborg en hörna från vänster, inbytte Loeper asvlutade men bollen gick till retur. Där stod en hungrig Muhsin och kunde trycka dit 5-0. Men inte heller där nöjde han sig. I den 90:e matchminuten tryckte samma nyförvärv dit 6-0.

Tord: Kälström - Petrovic, H. Lyck, Aoun, Lindell - Nilsson, Lagerberg, Watson - L. Lyck, Sander, Kiwarkis

Helsingborg: Lindegaard - Rejnhold, Widell, Rogne, Hellman - Faltsetas, Acquah, Kabashi - Jönsson, Ali, Muhsin