TV: Ny storseger för Häcken - Celik gjorde femte målet på två matcher

Senast vann Häcken med 6-1 mot Brage.
Det följde man upp med att vinna med 4-0 mot Rosengård.
Och då gjorde Mervan Celik sitt femte mål på två matcher.

BK Häcken hade inte som helst problem med att besegra Brage i den första omågnen av svenska cupen då man vann med 6-1. I det mötet gjorde Mervan Celik fyra mål.

När nu laget ställdes mot division 2-laget stod man för en ny överkörning – och man fick en drömstart. Efter dryga fem minuter kom Adam Andersson runt på vänsterkanten och slog ett inspel mot målområdet. Där befann sig Mervan Celik som tryckte dit 1-0. Det var Celiks femte mål på två matcher i svenska cupen.

Därefter följde lite trevande spel, men före halvtid satte Ahmed Yasin dit 2-0, vilket bäddade för en transportsträcka i andra halvlek. Så blev också fallet.

Efter paus tilldömdes Häcken straff, men den brände Alexander Jeremejeff. Anfallaren kom dock att revanschera sig senare i matchen. Dock fick han vänta med att måljubla. Kort efter att Jeremejeff bränt sin elvametersspark så snappade Paulihno upp en boll på kanten. Skyttekungen fick bollen på kanten, avancerade och placerade in 3-0.

Därefter var det Alexander Jeremejeffs tur att noteras i målprotokollet. Anfallaren rakade in ett inspel i den 79:e minuten.

Jeremejeff hade i slutet ytterligare två mål i nät, men blåstes då av för offside och matchen slutade 4-0. I den sista matchen mötet Häcken BP, som vann mot Brage i dag.

Se höjdpunkerna från matchen i spelaren ovan.

Rosengård: Lubwama, Burrniku, Fridolf, Cederholm, Hümmet, Sekiraca, Hussein, Jasim, Gashi, Sawo, Sakirovski.

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Hammar, Lindgren, Andersson - Faltsetas, Friberg - Mohammed - Celik, Jeremejeff, Yasin.