TV: Oavgjort på Behrn Arena räckte inte - Örebro och Sirius utslagna ur svenska cupen

Svenska Cupen

Örebro och Sirius möttes på Behrn Arena för att slåss om kvartsfinalplatsen i svenska cupens grupp G.
Men då matchen slutade 2-2, gick inget av lagen vidare - utan det gjorde Trelleborg.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Både Örebro och Sirius hade chansen att gå vidare, beroende på hur lördagens match slutade - och beroende på om Trelleborg vann eller inte. Sirius och Trelleborg hade exakt samma facit inför matchen efter två spelade omgångar, då båda lagen befann sig på fyra poäng. Men även Örebro hade chansen att ta sig vidare, om de slog Sirius - samtidigt som Trelleborg inte vann mot Lödde.

Nästan direkt efter domaren blåst igång matchen på Behrn Arena så var det Sirius som tog taktpinnen. Man hade mest bollinnehav och hade de vassaste chanserna, men det skulle dröja drygt en halvtimme innan man tog ledningen.

I den 34:e minuten fick Sirius frispark strax utanför Örebros straffområde. Den tog fjolårets succéspelare Axel Björnström hand om - och skruvade läckert in bollen vid det bortre krysset till 1-0 Sirius.

Det stod sig sedan en bra stund, men med 20 minuter kvar att spela skulle Örebro kvittera. David Seger slog en fin djupledspassning till Dennis Collander på högerkanten, som precis hann upp bollen innan den gick över kortlinjen, och skickade in ett inlägg mot mål där Erik Björndahl dök upp för att nicka in kvitteringen till 1-1.

Fem minuter efter 1-1-målet fick Sirius dessutom en spelare utvisad. Marcus Mathiesen stod för en våldsam satsning på Örebroanfallaren Deniz Hümmet, varpå domaren inte tvekade det minsta för att visa ut Mathiesen.

Det hindrade dock inte Sirius för att ta ledningen på nytt med fem minuter kvar att spela. Nyförvärvet från Degerfors, Jacob Ortmark, fick tid att sikta in sig utan för Örebros straffområde och avlossade en projektil in bakom Bobby Allain i ÖSK-målet till 2-1 Sirius.

Men, hemmalaget skulle få sista ordet. På tilläggstid bröt ÖSK-kaptenen för dagen, Johan Mårtensson, ett uppspel från Sirius. Han tog sedan med sig bollen några meter innan han fastställde slutresultatet 2-2 med ett tungt skott i straffområdet.

Det oavgjorda resultatet innebär att inget av de allsvenska lagen i grupp G går vidare till kvartsfinal, utan istället blir det superettan-laget Trelleborg som kniper åt sig förstaplatsen då man slagit Lödde med 3-1 hemma.

Örebro: Allain - Ali, Almebäck, Skovgaard, Hjertstrand - Collander, Walker, Mårtensson, Seger - Hümmet, Mahmeti

Sirius: Mitov Nilsson - Larson, Nwadike, Björkström, Björnström - Karlsson, Hellborg, Mathisen - Bjarnason, Kouakou, Ortmark