TV: ÖSK vann cuppremiären - Bajen-förvärvet med assist

Örebro vann cuppremiären mot Gais.
Detta efter mål av Daniel Björnquist och Johan Bertilsson.
- Det var en bra start resultatmässigt, men vi är inte så nöjda med prestationen, säger Bertilsson till C More.

Under lördagen tog allsvenska Örebro SK emot Gais på hemmaplan i svenska cupen. ÖSK hade det mesta av spelet i första halvlek och redan efter kvartens spel tog man ledningen.

Jake Larsson, som hämtades in från Hammarbys ungdomslag inför säsongen, spelade in bollen från vänsterkanten. I straffområdet mötte Daniel Björnquist med ett volleyavslut fram till 1-0 för ÖSK.

Första halvlek bjöd inte på några fler mål, men med 20 minuter kvar av matchen kunde ÖSK utöka. Martin Lorentzson hittade Johan Bertilsson i djupled och ytterforwarden gjorde inget misstag när han rullade in 2-0.

Strax därefter reducerade Gais genom Andreas Östling, men närmare än så kom inte Göteborgslaget och ÖSK vann därmed säsongens första tävlingsmatch.

ÖSK:s Johan Bertilsson till C More:

- Det känns bra. Vi är nöjda med att vinna första matchen och vi har bra möjligheter inför fortsättningen i cupen. Det var en bra start resultatmässigt, men vi är inte så nöjda med prestationen.

Gais Marcus Bergholtz var mindre nöjd, men ser fram emot derbyt mot IFK Göteborg nästa måndag.

- Det är aldrig roligt att förlora en match i fotboll. Vi kramar ut allt vi kan och står ändå upp mot ett allsvenskt lag.

- Det är otroligt inspirerande att gå in och spela en sådan match. Det ser vi fram emot. Nu ska vi analysera den här matchen och ta med det vi gjorde bra i dag.

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Brorsson - Björnkvist, Lorentzson, Gerzic, Larsson - Rogic, Prodell, Bertilsson.

Gais: Johansson - Harvey, Wängberg, Olsson, Angelin - Randelovic, Bergholtz, Rosenqvist - Pllana, Hamidovic, Bohm.